Güney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de yeni bakanlar yemin etti

Güney Kıbrıs'ta yeni Başsavcı ve yeni Başsavcı Yardımcısı'nın yemin töreni yapıldı

Yeni Savunma Bakanı Haralambos Petridis ve yeni Adalet Bakanı Emily Yoliti, Cumhurbaşkanı Anastasiadis huzurunda yemin etti.

Cumhurbaşkanı Anastasiadis, yeni bakanları, onlardan önce gelen başarılı çalışmalarına, etik davranışlarına ve kararlılıklarına devam etmeye çağırdı.

Petridis ve Yolitis’in hükümet planlarının uygulanmasında önemli rol oynayan iki bakanın yerine geldiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Anastasiadis, ulusal muhafız ordusunda ve Adalet sisteminde yapılan reformlara atıfta bulundu. İki yeni bakanı hükümetin reform planını kararlılıkla uygulamaya devam etmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Anastasiadis, yeni bakanların atamalarına layık olacağına ve çalışmalarında başarılı olacağına dair güvenini dile getirdi.

İki yeni bakan adına da konuşan Emily Yoliti, Cumhurbaşkanı’nın onlara güvenmesinin büyük ve özel bir onur olduğunu belirtti.

Adalet ve Savunma Bakanlıklarındaki hükümet çalışmalarını ve reformlarını hızlı ve verimli bir şekilde uygulamak için özenle çalışacaklarını söyledi.

Natasa Pilidou’nun Enerji Bakanlığında ve Vasilis Dimitriadis’in Turizm Müsteşarlığında görevi devralma törenleri ise 7 Temmuz’da yapılacak.

YENİ BAŞSAVCI VE YENİ BAŞSAVCI YARDIMCISI’NIN YEMİN TÖRENİ YAPILDI

Yeni Başsavcı Yorgos Savvidis ve yeni Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelidis’in yemin törenleri Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis yaptığı konuşmada, Hukuk dairesi liderliğine getirilen bu iki ismin tüm vatandaşların beklentilerini büyük ölçüde haklı çıkaracağına dair güvenini dile getirdi.

Savvidis ve Angelidis’in kişilikleri hariç, gayretlerini, etik duruşlarını, çalışkanlıklarını, konuyla ilgili mükemmel bilgilerini ve adalet konusunda, çeşitli hizmetlerdeki önceki deneyimlerinin de bu atamada göz önünde bulundurduğuna dikkat çekti.

Yorgos Savvidis ve Savvas Angelidis’in onlardan önce gelen Kostas Kliridis’den büyük bir görev devraldığını söyledi.

Anastasiadis ayrıca Adalet’in çalışmalarına ve kurumun modernizasyonuna önemli katkısı için Kostas Kliridis’e teşekkürlerini iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu