Güney KıbrısManşetSağlık

Güney’de yerel vakalar arasında mutasyon virüsü!

Güney Kıbrıs’ta bugün çıkan yerel vakalar arasında mutasyona uğramış Covid-19 virüsü tespit edildiği açıklandı

Güney Kıbrıs’ta bugün çıkan yerel vakalar arasında mutasyona uğramış Covid-19 virüsü tespit edildiği açıklandı.

Güney Kıbrıs Covid-19 ile mücadelede zor günler yaşamaya devam ediyor. Dün tespit edilen ve Güney Kıbrıs’a İngiltere’den gelen 12 Covid-19 vakasında görülen mutasyona uğramış virüs, bugün de yerel bir vakada tespit edildi.

Avrupa’ya ilk defa İngiltere’de tespit edilen mutasyonlu Covid-19 virüsü normal Covid-19 virüsünden daha hızlı yayılıyor.

Virüsün artış hızı İngiltere’de vaka sayılarını 2’ye katlarken Güney Kıbrıs’ta vaka artışı yaşanması bekleniyor. Öte yandan Güney Kıbrıs’ta tam kapanma konusu masada. Yeni tedbirlerin perşembe gününden önce açıklanması bekleniyor.  Rum Sağlık Bakanı başkanlığında yapılacak toplantıda, adadaki son epidemiyoloji veriler ışığında koronavirüsüne karşı yeni tedbirler; mevcut tedbirlerin uygulanmasına devam edilmesi ve Güney Kıbrıs çarpında yeni bir kapatma/lockdown uygulanması senaryosu görüşülecek.

Perşembe günü toplanması planlanan Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu’nun, yarın olağanüstü toplanmasının mümkün olduğu, toplantıda uzmanların önerilerinin değerlendirileceği ve nihai kararların alınmasının olası olduğu duyuruldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu