EğitimGüney KıbrısManşet

Güney’deki öğretmenler ayaklandı!

Güney Kıbrıs’ta sözleşmeli öğretmenler ve Eğitim Bakanlığı arasında devam eden anlaşmazlık sürerken, öğretmenler sessiz kalmayacaklarını duyurdu.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs’ta sözleşmeli öğretmenler ve Eğitim Bakanlığı arasında devam eden anlaşmazlık sürerken, Meclis Eğitim Komitesi, konuya bir el atması için Nikos Anastasiadis’e yazmaya karar verdi.

Öte yandan, “Anastasiadis’in kamuoyu veya siyasi baskıyla karşı karşıya kaldığında kararlılığıyla tanınmaz” diyen Meclis Eğitim Komitesi, bu durumda tüm siyasi partilerin öğretmenlerin maliyeti ne olursa olsun tam zamanlı kamu görevlisi yapılması talebini desteklemeleri gerektiği ifade edildi.

Talebin kabul edilmesi durumunda hali hazırda çok az şey yapan devlet okulu öğretmenlerinin saflarına 4 bin 700 kişinin daha katılması anlamına geldiği aktarıldı.

Politikacıların, kamu eğitimini işgücü piyasasına girmekten korkan riskten kaçınan mezunlar için bir iş bulma kurumundan başka bir şey olmadıkları kaydedilerek, öğleden sonra enstitülerinin ve akşam derslerinin işleyişindeki eksikliklerin de görmezden gelindiği belirtildi.

Okul gününü birkaç saat uzatmanın ve çok uzun yaz tatillerini iki hafta azaltmanın da sorunla başa çıkmak için bir çözüm olabileceğinden bahseden öğretmenler, ne yazık ki öğretmen sendikalarının bunu duymazlıktan geldiğini söyledi.

Sorunlara karşı akılcı çözümlere, kamu sektörü birliklerinin izin vermedikleri ifade edilerek, “Tüm sorunlar, hepimizin bildiği gibi zayıf kamu eğitim standartlarını iyileştirmede olağanüstü bir şekilde başarısız olan ve daha fazla personel işe alarak sorunu büyütenlerden kaynaklanıyor. Ancak Kıbrıs’ta kamu eğitimi, çocuklarımıza iyi bir eğitim vermekten ziyade, öncelikle mezunlara güvenli iş olanağı sağlamak içindir” dendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu