Güney KıbrısManşet

Güney’deki protestoya su tazyikli müdahale

Cumartesi günü Güney Lefkoşa'da düzenlenen protesto sırasında polisin kullandığı tazyikli su ile yaralanan 25 yaşındaki kadının, bugün göz ameliyatı olacağı belirtildi.

Yerel müzisyen Anastasia Demetriadou, yolsuzluğa karşı ‘Yeter!’ Protestosuna ve diğer kültür, sanat işçilerinin yanı sıra diğer grup ve halk üyeleriyle birlikte Covid-19 önlemlerine katılmıştı.

Polis, pandemi önlemlerinin bir parçası olarak görevde olduğu için toplu toplantı yasağı konusunda uyarıda bulunmasının ardından devam eden gösteriyi dağıtmak amacıyla tazyikli su kullanmıştı.

Suyun basıncı genç müzisyenin ayaklarını yerden keserek gözünün yaralanmasına neden oldu.

Olay sonrası akşam saat 18.00 sıralarında olay yerine ambulans çağrılarak, Demetriadou hastaneye kaldırıldı.

İlk EP’sinin resmi olarak yayınlandığı bugün, Demetriadou’nun sol gözünden lazer ameliyatı geçirmesi planlandı.

Ona yakın kaynaklara göre, görüşünde uzun vadeli değişikliklerle karşı karşıya kalmasının da mümkün olabileceği belirtildi.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada “Ciddi göz yaralanmam var ve ameliyat olmam gerekiyor ama hiçbir şeyden pişman değilim!” dedi.

 

Polisin Cumartesi günkü müdahalesine ağır eleştiri

 

Demetriadou, gönderisinde “Güney Kıbrıs polisi sivillere, yaşlılara ve çocuklara silahla saldırdı” dedi.

Olay yerindeki bir memur Cyprus Mail muhabirine, “Göstericileri su ile ateş edeceğimizi dair uyardık” diyerek, kadının yaralanmasında polislerin suçu olmadığını söyledi.

Demetriadou, polisin tazyikli su kullandığı sırada dans ettiğini ifade ederek, gösteriden sonra Facebook’ta “Özgür vatandaş olduğumu sandığım gibi, kaldırımda dans ettiğim için polis tarafından vuruldum” diye yazdı.

Protesto sırasında bir polis memuruna saldırmak, tutuklamaya direnmek ve ayaklanmalar nedeniyle 11 kişi gözaltına alındı. Polis ayrıca koronavirüsün yayılmasına karşı alınan tedbirleri ihlal ettiği için altı kişiye para cezası verdi.

Gösteri bir dizi STK ve solcu grup tarafından düzenlendi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu