EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Güney’in aldığı bu karar çok kızdırdı: Biz benzin alamazsak, kimse alamaz!

GIYNIK'ın elde ettiği bilgilere göre, artık Güney'deki taksi ve ticari araçların Kuzey'e geçiş yapması yasaklandı.

Dövizin yükselmesiyle birlikte Güney Kıbrıs’taki vatandaşlar Kuzey’e geçiş yaparak, gerek market ihtiyaçlarını gerekse akaryakıt ihtiyaçlarını gidermekteydi.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde ekonomide sıkıntılar yaşandığı gözlemlenirken, Rum vatandaşların Güney’de harcama yapmaktansa Kuzey’i tercih ediyor olmaları Rum Yönetimi’ni rahatsız etti.

Geçtiğimiz haftalarda Güney’deki benzinciler adeta isyan etmiş ve Rum hükümetinden bu soruna bir çözüm üretmeleri talebinde bulunmuştu.

Vatandaşların Güney’den benzin almak yerine Kuzey’den benzin almalarına tepki gösteren Benzinciler Birliği, bu hususta bir kısıtlama getirilmesi önerisini yapmıştı.

GIYNIK’ın elde ettiği bilgilere göre, artık Güney’deki taksi ve ticari araçların Kuzey’e geçiş yapması yasaklandı.

Benzin alımını kontrol altına almak isteyen yönetim böyle bir çözüm üreterek, bir nebze de olsa bunun önüne geçmeyi hedefledi.

Ancak, karara isyan eden ticari araç sahipleri ve taksiciler, alınan karardan son derece memnuniyetsiz olduklarını ifade ederek, yarın Metehan Sınır Kapısı’nda araçlı eylem yapacaklarını duyurdu.

Geçişlerinin yasaklanmasını protesto edecek olanlar, hiçbir aracın geçiş yapamaması için sınır kapısına barikat kuracaklarını aktardı. “Biz benzin alamazsak, kimse alamaz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu