EkonomiGüney KıbrısManşetToplum

Güney’in yeni konut politikası açıklandı

Rum Yönetimi İçişleri Bakanı Ioannou, dün basın toplantısı düzenleyerek izlenecek yol haritasını anlattı

Rum Yönetimi İçişleri Bakanı Ioannou, dün basın toplantısı düzenleyerek izlenecek yol haritasını anlattı.


77 MİLYON EURO
 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İçişleri Bakanı Konstantinos Ioannou, hükümetin yeni konut politikasında, çok düzeyde çalışmalar, tedbirler bulunduğunu, konut politikasının kısa ve uzun vadeli programlarla beş yıllık bir süre için toplam 77 milyon Euro tutarında kullanım sağlayacağını bildirdi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Ioannou, hükümetin hem kısa vadeli hem de uzun vadeli tedbirlere yoğunlaştığını, bunun inşa edilecek konut sayısını artıracağını, piyasada kiralanabilecek veya uygun fiyatlarda satılabilecek ev ve daire mevcudunun yükselmesini sağlanacağını söyledi.

TAMİR ET-KİRALA
Yeni evlerin üretimine ek olarak Bakanlığın var olan konutların kullanılması için teşvikler de sunacağını ve seçeneklerin artırılacağını ifade eden Ioannou, Kıbrıs Bilim ve Teknik Odası’nın (ETEK) önerisiyle ‘Tamir Et-Kirala Hibe Planı’ oluşturulduğunu ve kullanılmayan ev stokunun kalitesini artırmak için teşvikler sağlanacağını duyurdu. Birkaç ay içerisinde kullanımda olmayan bu ev stokunun cazip ürün olarak kiralık ev marketine gireceğini anlatan Bakan, “Kira İçin İnşa Et” planıyla ilgili olarak da özel arsalara yeni konut inşasının teşvik edileceğini açıkladı.

HEDEF GENÇLER VE FAKİRLER
Konstantinos Ioannou, bu tedbirlerin inşaat sektörü için markete daha fazla konut sunması için çok cazip bir paket oluşturduğunu anlatırken, az sayıda düşük maliyetli konutlar sağlanacağını da kaydetti. Hükümetin gençleri, genç çiftler ve aileleri ile düşük gelirli aileleri hedeflediğini söyleyen Ioannou, kırsal kalkınma konusunda da bakanlığın düşük gelirli ailelere arsa bağışı gibi tedbirleri yeniden gündeme getirdiğini belirtti. Ioannou tedbirlerin uygulanmasında özel sektörün büyük katkısının olacağını, bu katkının projenin hayata geçirilmesi için gereken zamanın kısalmasına yardımcı olmasının beklendiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu