EğitimKıbrısManşetToplum

Güneyli: “Güncellenen ders kitapları okutulursa çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek”

Talim ve Terbiye Dairesi’nin onayladığı ders kitapları bugün öğrencilere dağıtıldı. Yargıya taşınan ders kitaplarının çocuklara dağıtılmasını eleştiren Prof. Dr. Ahmet Güneyli, kitapların okutulması halinde çocukların olumsuz etkileneceğini vurguladı. Kitapların güncellenmesinde payı olan kesimi de eleştiren Güneyli, "Kendi koltuğunu eğitimin, çocukların önünde tuttular. Halkı zerre düşünmediler” ifadesini kullandı

Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, yüzlerce öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili bugün çaldı.

Okulların açılmasının ardından, tepkilerin odağındaki ve yargıya taşınan ders kitapları bugün öğrencilere dağıtıldı. İlkokul 2’nci ve 4’üncü sınıf çocuklara okutulacak kitaplarda, İslami semboller öne çıkarılmış, LGBT+ ve kadın hakları da yok sayılmıştı.

Eğitim bilimci, ders kitabı yazarı ve akademisyen Prof. Dr. Ahmet Güneyli, SİM TV’de Damla Dabis’in sunduğu ‘Haber Aktif’ programına katıldı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BİLİMSELLİKTEN UZAK VE HUKUK DIŞI UYGULAMALARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Yargıya taşınan ders kitaplarının öğrencilere verilmesini eleştiren Prof. Dr. Ahmet Güneyli, “Çocuklarımız, geleceğimiz, okuyacak bu kitapları. Bilimsellikten uzak ve hukuk dışı uygulamalara sessiz kalmamız mümkün değil” ifadesini kullandı.

Ahmet Güneyli, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile kitaplar konusunda gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatarak, görüşmenin olumsuz geçtiğini söyledi. Çavuşoğlu’nun bu yıl, güncellenen kitaplarla idare edilmesi yönünde bir duruş sergilediğini belirtti.

“SUÇLU BİZMİŞİZ GİBİ GÖSTERİLDİ”

Bu süreçte çatışma kültüründen uzak durduklarını ifade eden Ahmet Güneyli, “Yanlışları ifade ettikçe suçlu bizmişiz gibi gösterildi” diye konuştu. Güneyli ayrıca, yapılan yanlışları anlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

“KİTAPLAR OKUTULURSA ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Ders kitaplarının çocuklara okutulması halinde çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Ahmet Güneyli, “Bu kadar yanlışla çocuklara zarar verecekler” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KOLTUĞUNU EĞİTİMİN, ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE TUTTULAR”

Kitapların güncellenmesinde payı olan kesimi eleştiren Güneyli, “Kendi koltuğunu eğitimin, çocukların önünde tuttular. Halkı zerre düşünmediler” açıklamasında bulundu.

TALİM VE TERBİYE DAİRESİ’NDEKİ YETKİLİLERE ÇAĞRI

Güneyli son olarak, Talim ve Terbiye Dairesi’nde ders kitaplarına onay vermeyen yetkililere seslenerek, çıkıp kamuoyuna açıklamalarını istedi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu