KıbrısManşetToplum

Güngör Çöplüğünde çıkan yangında Öztürkler ve Aktolgalı incelemelerde bulundu

Güngör Çöplüğünde çıkan yangın devam ediyor. Çöplükten yükselen kara duman rüzgârın da etkisiyle başkent Lefkoşa’ya kadar yayıldı

Güngör Çöplüğünde çıkan yangın devam ediyor. Çöplükten yükselen kara duman rüzgârın da etkisiyle başkent Lefkoşa’ya kadar yayıldı.

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ile Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, incelemelerde bulunmak üzere Güngör Çöplüğüne gitti.

Açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Güngör Çöplüğünde yangın için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma, itfaiye ve özel şirketlerden yardım talep ettiklerini söyledi.

Güngör Çöplüğünün 08 Mart 2022 tarihinde özelleştirme kapsamında Maliye Bakanlığı’na devredildiğini belirten Öztürkler, “Buraya gelmeden Maliye Bakanı Alişan Şan ile görüştüm” dedi.

Maliye Bakanlığı çatısı altında Lefke Avrupa Üniversitesi, Sanayi Odası, Çevre Dairesi, Mimar Mühendisleri Odası’nın bir çalışma yaptığını belirten Öztürkler, Güngör Çöplüğünün tekrardan dönüşümü için ihaleye çıkılmasının beklendiğini vurguladı.

İhaleye daha önce çıkılması gerektiğine dikkat çeken Öztürkler, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi ve ülkemizdeki seçimler nedeniyle bugüne kadar ihaleye çıkılamadığını dile getirdi.

Bu yapıyla Güngör Çöplüğünün devam etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Öztürkler, Her yıl yaz aylarında yangın çıkıyor ve bu çevreyi olumsuz etkiliyor” dedi.

Şu anki yangına pek fazla müdahale edilemediğini belirten Öztürkler, yangını kontrol altında tutup, etrafa daha çok sıçramasına engel olduklarını söyledi

Kendisinin Maliye Bakanı Alişan Şan ile yaptığı görüşmede Temmuz ayı içerisinde ihaleye çıkılacağının bilgisini aldığını ifade eden Öztürkler, bu ihale sayesinde bu görüntülere bir daha maruz kalmayacaklarını ümit ettiğini iletti.

Aktolgalı: Güngör çöplüğü daha modern yapıya bürünecek

Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ise devlet olarak Güngör Çöplüğü için sorumluluklarının bulunduğunu ifade ederek, yangın nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Sivil Savunma’dan iş aracı yardımı talep ettiklerini söyledi.

“Maliye Bakanı Alişan Şan bize 10-15 günü içerisinde Güngör Çöplüğü için ihaleye çıkılacağını söyledi” diyen Aktolgalı, böylece Güngör Çöplüğü’nün daha modern ve çağdaş bir yapıya bürüneceğini dile getirdi.

(Bağımsız.com)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu