KıbrısManşet

Güngör halkı, yeni taş ocağına karşı Cumartesi eylem gerçekleştirecek

Güngör köyünde kullanılmayan bir taş ocağının aktif hale getirilmek istenmesi üzerine köy halkı büyük bir huzursuzluk yaşıyor

Güngör köyü muhtarı Ayhan Demirtaş köylerinde yeni bir taş ocağı açılmasıyla ilgili girişim olduğunu kaydederek, buna hem Güngörlülerin hem de Taşkentlilerin karşı olduğunu açıkladı. Güngör köyü Muhtarı Ayhan Demirtaş, 27 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de açılmak istenen yeni taş ocağının önünde, Güngör halkı, Taşkent halkı ve çevre örgütleri tarafından eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.

Muhtar Demirtaş, “Köyümüzde yıllardır çalışmaz durumdaki taş ocağı yeniden faaliyete geçirme gayreti var. Şu anda zaten 3 adet faal taş ocağı mevcuttur ve bunlardan bir tanesi yeni izin alınması için girişim yapılan ocağın ortağıdır. Talep edilen izin yeri ile evlerin arasında sadece 500 metre mesafe vardır. Buraya izin verilmesi durumunda patlamalardan evler zarar görecektir” dedi.

Muhtar Demirtaş, izin istenilen bölgenin Taşkent’teki evlere de yakın olduğu ve patlatma işlemi başlaması durumunda burada da zararlara yol açacağı bilgisini verdi.

Demirtaş, “İlgili tüm bakanlar ve kesimlerle konuştuk. Köyümüz zaten mevcut taşocakları nedeniyle hem çevresel hem de sağlık olarak zarar görmektedir. Yeni bir ocağa izin verilmesi demek patlamalar sonrasında çıkacak tozlar nedeniyle büyük sağlık sorunlarına neden olacaktır” diyerek bu durumu ilgililere aktardıklarını kaydetti.

Muhtar Demirtaş, “Daha fazla doğa katliamına ve çevre kirliliğine müsaade etmeyeceğiz. Konuyla ilgili köylülerimizden imzalar topladık. Gerekli mercilere bu imzaları ulaştırdık. Tek istediğimiz köyümüzde yaşam hakkıdır. Biz bu taş ocağına izin verilmemesi için  her türlü yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

Bu konuda yönetenlerin anlayış göstermemesi halinde köy halkı olarak eylem yapacaklarını da sözlerine ekleyen Muhtar Demirtaş, sağlıklı yaşam için mücadele edeceklerini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu