KıbrısManşet

Güngördü: Girne Belediyesi’nin kullandığı yazılım Basel Holding’den değil Saysis firmasından alındı

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, geçtiğimiz günlerde Basel Holding Direktörü Burak Başel ve Girne Belediyesi’yle ilgili basında yer alan bazı iddialara yanıt verdi

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, geçtiğimiz günlerde Basel Holding Direktörü Burak Başel ve Girne Belediyesi’yle ilgili basında yer alan bazı iddialara yanıt verdi. Girne Belediyesi’nin halka daha iyi hizmet vermek için belediye işlerini otomasyon sistemine geçirmeyi hedeflediklerini belirten Nidai Güngördü, söz konusu iddialara konu olan yazılımın haberde iddia edildiği gibi Basel Holding’den değil Türkiye’deki Saysis isimli bir firmadan alındığı kaydetti. Güngördü, Basel Holding’in belediyeye sadece ücretsiz danışmanlık yaptığını ve bu konuda tek bir kuruş talep etmediğini de vurguladı.

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü’nün açıklaması şu şekilde:

“Söz konusu haberlerde konu edilen yazılım, halka daha iyi hizmet vermek için web tabanlı Belediye İşleri Otomasyon sistemine geçmeyi hedef koyan Belediyemiz daha şeffaf bir belediyecilik için adım atmış bulunmaktadır. Bu çerçevede Belediyemiz 2019 yılı başında bahse konu proje için Türkiye’deki bir kardeş belediyemizin önerisi üzerine yeni bir firmayla görüşmelere başladı.

Belediyemizin bu konudaki teknik personeli tam anlamı ile donanımlı olmadığı için Girne’de bu konuda deneyimli bir yazılım şirketi olan Basel Ltd.’e danışma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu nedenle Sayın Burak Başel ile görüşüldü ve almayı düşündüğümüz hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Burak Başel’in yeni yazılım firması ile herhangi bir ilgisi olmadığı gibi temsilcisi de değildir. Bu danışmanlık hizmeti karşılığında Belediyemizden de herhangi bir ücret talep etmemiştir. Belediyemizde halen bu hizmeti yürüten Saysis firmasıdır.

Programın hazırlıkları Belediyemiz eski binada hizmet verirken başlamıştır ve yeni Hizmet Binamıza taşınırken yazılım sisteminin yenilenmesi ve yeni koşullara uygun olarak uyarlanması konusu da hızlandırılmış oldu.

İlgili haberlerde bahsedildiği gibi bu yeni sisteme geçmekle büyük sorunlar yaşandığı ve/veya bazı hizmetlerin kullanılmadığı gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine eski programda olmayan pek çok konuda daha detaylı ve özellikli bir yazılıma geçiş aşamasındayız. Faturaların eksik veya hatalı çıkmasının yazılım ile bir ilgisi yoktur.

İlgili haberlerde belirtildiği gibi bu yazılım için vatandaşlardan 1.5 TL. Ek ücret alınacağı ise kesinlikle doğru değildir ve gündemimizde böyle bir öneri yoktur. Buna karşılık ücretlendirme olacağı zaman Belediye hudutlarındaki 25.000 aktif su sayacı üzerinden Belediye ilgili firmaya ödeme yapacaktır. Bunun vatandaş ile herhangi bir ilgisi ve vatandaşa yansıtılması söz konusu değildir. Konunun önemi ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi için saygıyla belirtiriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu