KıbrısManşet

“Günün koşullarına göre hızlı karar vermek kaçınılmaz”

UBP Girne Milletvekili ve Grup Başkanı Özdemir Berova, topluma örnek olmak adına toplumda çok fazla vakit geçirmemek için konuşmasını kısa tutacağına dikkat çekti.

Meyil Avcan

Ülkemizde artan yerel kovid-19 vakaları nedeniyle bugün olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüde konuşan UBP Girne Milletvekili ve Grup Başkanı Özdemir Berova, şunları aktardı:

“UBP olarak bu dönemde 3 özel olguya çok fazla derece önem verdiğimizi ifade etmek isterim. Bu pandemi sürecinde KKTC’ye özgü bir süreç değildir. Öncelikle küresel bir sorundur. “İş, Aş, Sağlık” en üstte tutulmak zorundadır. Bu üçlüyü en üst seviyede tutmak adına pek çok girişim yaptı ve yapmaya devam edecek. Muhalefetin değerli başkanları çıkıp, fikirlerini beyan etmiştir ama unutmasınlar ki bunun en önemli önlemi toplu alanlarda en az sürede kalma ve bu sayede hastalığın yayılımı adına başarı elde edileceğini biliyoruz. Bu vesileyle bu konuşmamı çok kısa keseceğim, Parlamento ve milletvekili temsilcileri olarak, uzun yapacağımı konuşmalar toplu alanlardaki birlikteliğimiz artıracak ve topluma örnek olma unsurumuzu artıracak.”

“GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE HIZLI KARAR VERMEK KAÇINILMAZ”

“Bugün itibariyle bu kriz KKTC’ye özgü bir kriz değildir. Bu süreçte ülkeler pek çok kararı çok sık aralıklarda değiştirmek durumunda kalabilir. Önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. O yüzden günün koşullarına göre hızlı karar vermek kaçınılmaz olacaktır. Bugüne dek alınan tedbirlere ek olarak geçirilecek yasa ile koyulan yasalara ciddi anlamda caydırıcılık kazandıracağız ve bu yasanın da bir an önce geçmesi gerekmektedir. Gerek konuşmalar gerekse cevaplar, toplu alanlarda kalma süremizi en minimum sürede tutmaktır. Biz doğru mesaj vermek zorundayız. Toplumdan beklediğimiz maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra toplu alanlarda çok fazla kalınmaması gerekmektedir.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu