KıbrısManşetToplum

Gürcafer, Azerbaycan ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı

“EKONOMİK İLİŞKİLER SAĞLAM TEMELLERE OTURTULMALI. YOKSA BALON GİBİ SÖNERİZ”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer BRT’de 14.Saat programına katılarak Azerbaycan ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı.

“TELKİN AZERBAYCAN’DAN GELDİ”

Gürcafer, ” Biz Azerbaycan organizasyonundan 15 gün önce haberdar olduk. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bizleri Cumhurbaşkanlığına davet etti. Orada Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi de vardı. Şu şekilde organizasyonu yapın telkini Azerbaycan’dan geldi” dedi.

Cafer Gürcafer, Azerbaycan ziyaretini ciddi bir siyasi ve diplomasi başarısı olarak değerlendirdi.

“Bunu önemsememiz lazım ve devam ettirmemiz gerek. Bizim geçmişimize baktığımızda bu tür organizasyonları yaparız, heyecanlanırız sonra balon gibi söneriz. O yüzden ekonomik ilişkilerimizi sağlam temellere oturtmamız şarttır” diye konuştu.

“AZERBAYCAN’DA HELLİM TÜKETİMİ VAR. NEREDEN GELDİĞİNİ SORMAYA CESARET EDEMEDİM?”

“Ben orada hellim tüketiminin olduğunu gördüm. Sordum, bizden Azerbaycan’a hellim gönderen var mı diye. Yok yanıtını aldım. Hellim bizim için çok önemli bir pazar. Nereden hellimin geldiğini sormaya cesaret edemedim. Çünkü Güney Kıbrıs’tan gittiği ile ilgili cevap alacağımı tahmin ettim. Ama biz hellim ihracatı yapabiliriz. Başka ürünlerde de. Yurtdışına yapılan siyasi ziyaretlerde iş dünyası da olmalıdır. Siyaset ile ekonomi birbirinden ayrılmaz iki olgudur” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu