KıbrısManşet

Gürcafer: Ekonomik kalkınma planı yapmalıyız!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ekonomik kalkınma planı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile imzalanan protokol sayesinde kaynak aktarımının önemli olduğunu anlatan Cafer Gürcafer, önemli olanın uzun vadeli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Katıldığı bir TV programında Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer gündeme dair önemli gelişmeler aktardı. Gürcafer, ekonomik kalkınmanın el yordamı ile olması mümkün olmadığını belirterek “Başlamış olan bir çok iş sekteye uğradı ve yarım kaldı. Sürdürebilir bir kalkınma programına ihtiyaç var gelecek yıl, ondan sonraki yıl için 3 ay öncesinde planlama yapılması değil, bir kalkınma hedefi olması için çalışma yapılmalı. Her gelen “Türkiye’ye gidip bu konu hakkında bize yardımcı olun” demesi katkıların boşa gitmesi demek sürdürülebilir bir şey değil. Yapılacak olan toplantıda Maraş’ın nasıl yapılacağının gündeme geleceğini aktaran Gürcafer, yolların da nasıl yapılacağı hakkında çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu