EkonomiKıbrısManşetSağlık

Gürcafer: Kapanalım demek kolay on binlerce insan ekmek derdinde

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, AstraZeneca aşılarının ülkeye getirilmesi için Ekonomik Örgütler Platformu olarak girişim başlattıklarını kaydetti

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Gürcafer AstraZeneca aşılarının ülkeye getirilmesi için Ekonomik Örgütler Platformu olarak girişim başlattıklarını kaydetti.  Ekonomi ve sağlık yönünden toplumsal aşılanmanın önemine değinen Gürcafer, en gerçekçi olasılığın aşılanmış dünyaya kapımızı açmak olduğunu söyledi.

Gürcafer, “İyi bir lobi çalışması ile aşılar ülkemize getirilebilir. Aşılar Türkiye’den hibe olarak alınabileceği gibi Türkiye aracılığıyla diğer ülkelerden satın alabileceğimiz aşılar var” dedi. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Gürcafer, kaynağı Ekonomik Örgütler Platformu’ndan karşılanmak üzere 2 bin civarında AstraZeneca aşısının ülkeye getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Devletin kasasında kuruş dahi kalmadığına işaret eden Gürcafer, “Hükümet 0’ı tüketmiş durumda. Sağlık için ortaya konan hassasiyetlerle kontrollü açılmaya gitmekten başka çare yoktur. Kapanma devam etsin demek kolaydır ama zor olan ‘insanlar bir şekilde evine ekmek götürsün’ diyebilmektir. Bundan kaçınarak kapanalım demek kolay. On binlerce insan evinde tenceresini kaynatabilme endişesi taşıyor” şeklinde konuştu.

Bazı sektörlerin kısmi olarak açılabileceğini kaydeden Gürcafer, açılım süreciyle ilgili, “Biz inşaat sektörünün kapanmasını istemedik. Ama kapalı şantiyelerde yatılı işçiler de var. Çalışanlara tarama yaptırdık zaten o işçiler orada yatıp orada kalkıyorlar o tip şantiyeler açık kalabilirdi.  Bence, Pazartesi günü belli sektörlerin açılması gündeme gelecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu