KıbrısManşetSiyaset

Gürcafer: Ülkeden göç söz konusu!

KTIMB Başkanı Cafer Gürcafer, bu sabah BRT’de katıldığı +45 programında hem ülke siyasetine değindi hem de kendi sektöründe yaşananlardan bahsetti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği (KTIMB) Başkanı Cafer Gürcafer, bu sabah BRT’de katıldığı +45 programında hem ülke siyasetine değindi hem de kendi sektöründe yaşananlardan bahsetti.

Bu pandemi sürecinde 70 alt sektörün hareketlenmesini sağladıklarından söz eden Gürcafer, ülke siyasetine değinerek, populizmin halkı kutuplaştırdığını, “Ne o vergisini düzgün ödeyen iş adamına karşıdır, ne de ben gerek kamuda gerek özelde çalışan birinin 15 bin TL maaş almasına karşıyım” dedi.

Ancak, vergi çalan, siyasetçiyi kullanan iş adamlarının hem kendisinin hem de siyasetin düşmanı olması gerektiğine dikkat çeken Gürcafer, işin kestirme yoluna gidildiğini ve popülizm yaparak seçilmek ve kısa günün karını elde etmenin amaçlandığını öne sürdü.

Gürcafer, bu yapılanın artık toplumu besleyebilecek bir taktik olmadığından söz ederek, eskiden partizanlık aracılığıyla birilerinin işe alınması söz konusuyken, bugün işe girenlerin herkesin aynı asgari ücreti aldığını kaydetti.

GÜRCAFER: ÜLKEDEN GÖÇ SÖZ KONUSU!

Bu konuyla ilgili gençlerin görüşlerinin ne olursa olsun ‘Toplumsal Kurtuluş’ için daha farklı olduğunu ve dolayısıyla popülizmin de zayıflamış olacağından bahseden Gürcafer, önümüzde daha büyük bir tehlike olan ‘Göç’ konusu olduğuna dikkat çekti.

Gürcafer, “Çocuklarımız ülkesinden umudu kestiği an ülkeden gidecek ve göçler başladı bile. Bunu önleyecek politikalar geliştirmek gerek çünkü vaktimiz kalmadı. Toplum büyük bir umutsuzluk içerisinde” diyerek, bu seçimden ümitli olduğunu ifade etti.

Bu seçimde ışığın olduğunu ve bir milat yaşanacağını hissettiğini aktaran Gürcafer, seçimden sonra Kıbrıs Türkü’nün değer yargısının çok değişeceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Eğer ülkemiz evirilebilir ve yeni neslin başını daha dik tutarak yaşatacağını hissettirirse, her şey çok daha farklı olacak ancak yine aynı başarısızlıklar yaşanırsa, bazı insanlar ülkede olayları kendi halinde yürütme derdine düşecek.”

“HER İSTEYENE EV SATILMAMALI”

KTIMB olarak büyük bir endişeleri olduğundan bahseden Gürcafer, “Ülkemizde her isteyene ev satılmamalıdır. Çünkü demografik yapımızı da olumsuz etkileniyor” dedi.

Gürcafer, yurtdışında emekli olan bir kişinin emeklilik hayatını KKTC’de geçirmek istemesinin temel nedeninin ‘Huzur Arayışı’ olduğuna dikkat çekerek, bunun olabilmesi için ülkenin huzurlu olması gerektiğini belirtti.

Esentepe ve diğer bölgelerde yaşanan dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek gerektiğini vurgulayan Gürcafer, aksi takdirde 5-6 sene sonra ne yurtdışından birinin burayı tercih edeceğini ne de ülkemizdeki yerli halkın KKTC’de yaşamak isteyeceğini belirtti ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hangi bölgelerin imara açılacağı veya kimlerin bu inşaatları yapacağının bilgisini önceden bilmemiz gerekiyor. Bunu da disiplinli bir şekilde kontrol altına almak şart. Ben kendi sektörümle gurur duyuyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu