GenelKıbrısManşet

Gürcafer’den “insan kaçakçılığı” iddialarına ilişkin açıklama geldi

 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer son günlerde ‘insan kaçakçılığı’ iddialarına ilişkin çıkan haberlerle ilgili birlik binasında basın açıklaması yapıyor.

Gürcafer, birliğe karşı yapılan suçlamalara ilişkin Devlet ve kamunun açıklama yapması gerekirken kamuoyu önünde bugün açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi. Gürcafer pandemi sonrası Türkiye’den gelen iş gücünün gerilediğini ifade ederek, pandemi sonrası da geri gelmediklerini kaydetti.

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası ücret politikasının ters döndüğünü kaydeden Gürcafer, üçüncü dünya ülkesi vatandaşı işçiye talebin arttığını ifade etti. Birlik Başkanı Gürcafer, bugün KKTC’de 71 bin 414 KKTC vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 37 bin 424, üçüncü ülke vatandaşı 25 bin 682 sigortalı çalışan olduğunu vurguladı. İnsan Kaçakçılığı ile ilgili birliğe atılan bu yalanın nasıl atıldığını soran Gürcafer, “Günlerce yayınlar yapıldı söyleyenlerin de burada olmasını isterdim. Bir televizyon programında da konuşmaya hazırım ancak onların da gelmesini isterim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu