DünyaEkonomiGenelManşet

Gürcistan sınır kapılarını turistlere açmaya hazırlanıyor

Gürcistan, koronavirüs ile mücadele kapsamında aylardır turist geçişine kapalı olan tüm sınır kapılarını 1 Haziran itibarıyla açacağını duyurdu.

Gürcistan, turist geçişlerine kapalı olan sınır kapılarını 1 Haziran itibarıyla açmaya hazırlanıyor.

Gürcistan Kurumlararası Koordinasyon Konsey toplantısında alınan karara göre, turistler karayolu ile bazı şartları yerine getirerek 1 Haziran itibarıyla ülkeye giriş yapabilecek.

Ancak Gürcistan’a gitmek isteyen turistlerin COVID-19 çift doz aşı olduğunu belgelemesi veya son 72 saat içerisinde yaptırılan PRC testinin negatif olması gerekiyor.

Dünya Gazetesi’nde yer alan Necati Tuzcu imzalı habere göre bu kişiler ayrıca; Gürcistan’a giriş yapmalarının üçüncü gününden sonra da masrafları kendine ait olmak üzere PCR testi yaptırmak zorunda.

“BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ BİR TİCARİ HAREKETLİLİK YAŞANACAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, “1 yılı aşkın, Sarp Kara Hudut Kapısı yolcu giriş çıkışlara kapalıydı. 1 Haziran itibarıyla Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçecek olan vatandaşların belli şartlar dahilinde geçişine izin verilecek. Her iki ülkeden geçtiğimiz yıllarda kapıdan 7 milyon kişi geçiş yapmıştı. Uzun süredir bu kapı sessiz ve sakindi. Gürcistan’ın kapılarını 1 Haziran’dan itibaren açması ile birlikte bölgemizde önemli bir ticari hareketlilik yaşanacak. Gürcistan tarafında ise ülkemiz bir istihdam kapısı. Çay için fındık için bu alanlarda çalışan Gürcü vatandaşları var. Bu karar, her iki tarafta da istihdama ve ekonomiye katkı sunacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu