KıbrısManşet

Gürel Alp, Büyük Erkekler Ligi’nde takım çalıştırmama kararı aldı

Basketbolda ülkemizin en deneyimli ve başarılı antrenörlerinden Ahmet Gürel Alp, bugünden itibaren Büyük Erkekler Ligi’nde takım çalıştırmama kararı aldı. 2005 yılından bu yana ligde 18 yıldır aralıksız antrenörlük yapan, birçok takım çalıştıran ve sayısız kupa kazanan Alp, bu seviyedeki kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

 

Tecrübeli coach Ahmet Gürel Alp, gelinen noktada bundan böyle ligde görev yapmayacağını ve sadece Üniversiteler Ligi’nde yer alacağını belirtirken bu ligde de Bahçeşehir Üniversitesi’nin başında olacağını bildirdi.

 

BASKETBOLUN EN BAŞARILI ANTRENÖRLERİNDEN AHMET GÜREL ALP LİGE VEDA ETTİ: Basketbolda ülkemizin en deneyimli ve başarılı antrenörlerinden Ahmet Gürel Alp, bugünden itibaren Büyük Erkekler Ligi’nde takım çalıştırmama kararı aldı. 2005 yılından bu yana ligde 18 yıldır aralıksız antrenörlük yapan, birçok takım çalıştıran ve sayısız kupa kazanan Alp, bu seviyedeki kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Tecrübeli coach gelinen noktada bundan böyle ligde görev yapmayacağını ve sadece Üniversiteler Ligi’nde yer alacağını belirtirken bu ligde de Bahçeşehir Üniversitesi’nin başında olacağını bildirdi.

 

6 LİG ŞAMPİYONLUĞU, ÇOK SAYIDA FEDERASYON VE SÜPER KUPA BAŞARISI: Ahmet Gürel Alp 18 yıllık lig kariyerinde, Gönyeli Oşan, Yenicami, Mapfree, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Göçmenköy, Girne Amerikan Üniversitesi ve Küçük Kaymaklı takımlarının başentrenörlüğünü yaptı. Deneyimli isim bu süreçte toplam 6 kez lig şampiyonluğu yaşarken çalıştırdığı takımlara tarihi başarılarla çok sayıda Federasyon Kupası ve Süper Kupa kazandırdı. Alp ayrıca birçok kez Milli Takım antrenörlüğü görevi de üstlendi.

 

ALP, “BASKETBOL HİÇ OLMADIĞI KADAR KÖTÜ DURUMDA”: Ahmet Gürel Alp konuyla ilgili yaptığı açıklamada basketbolun hiç olmadığı kadar kötü durumda olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Antrenörlüğe başladığım 2005 yılını dünmüş gibi hatılıyorum. Final serisi maçında sahada sadece 15 basketbolsever vardı. O gün basketbolun dibe vurduğu gündü. Aradan geçen yıllarda popülaritede futbolu bile zorlayacak kadar yükselen basketbol bugün itibariyle kalite ve seviye olarak 2005’in de gerisine gitti.

 

“VEFASIZLIK, BİR ŞEYLER YAPMAK İÇİN MÜCADELE ETME HEVESİ BIRAKMIYOR”: Deneyimli antrenör bu kararı almasındaki bir başka etken olarak da vefasızlık vurgusunu yaptı ve şunları söyledi; “18 yılda geriye dönüp baktığımda birçok başarı elde ettim, oyuncularımla birlikte kupalar kazandım. Bu kararı almamdaki en büyük etkenlerden biri de vefasızlık oldu. Birçok oyuncunun gelişimine katkı koydum, birçok kulübün başarısında büyük rol oynadım. Defalarca sıfırdan takım kurdum, hiç kimsenin tahmin etmediği kalitede düşük maliyetli yabancılar getirdim. Günün sonunda bir teşekkür bile çok görüldü. Egolar çok yüksek. Camiada birçok insan teşekkür etmeyi, tebrik etmeyi bilmiyor. Bunları defalarca yaşayınca insanın bir şeyler yapmak için de mücadele etme hevesi kalmıyor.”

 

“YAPTIKLARIMIN DEĞERİ BİLİNMEDİ AMA YİNE DE HAKKIM HELAL OLSUN”: Uzun yıllar birçok camiaya ve sporcuya emeklerinin geçtiğini söyleyen Ahmet Gürel Alp, “Ancak bunun karşılığında çoğu zaman yaptıklarımın değeri hiç bilinmedi. Yine de herkese hakkım helal olsun. Bundan dolayı içim buruk olarak veda ediyorum.” dedi.

 

“İÇİMDEKİ ENERJİ BİTMEDİ, BÖYLE HEDEFSİZ ORTAMDA ÇALIŞACAK MOTİVASYON BULAMIYORUM”: Başarılı çalıştırıcı son olarak “İçimdeki enerji bitmiş değildir ancak böyle hedefsiz bir ortamda çalışacak motivasyonu kendimde bulamıyorum” diyerek, sözlerini şu şekilde noktaladı; “İlk günkü gibi içimdeki basketbol ateşi yanmaktadır ancak şu an ki lig yapısı, rekabetten ve hedeflerden uzak, kulüp ortamı kalmayan, uğruna uğraşılacak ve emek verilecek bir organizasyon değildir. Büyük Erkekler Ligi bana göre bittiği için ben de bu radikal kararı almak zorunda kaldım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu