GenelKıbrısManşetSağlık

Gürkut hastanelerdeki sorunları sıraladı

Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut, KKTC’deki kamu hekimlerinin yüzde 53’ünün kadrosuz çalıştırıldığını açıkladı.

Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut, KKTC’deki kamu hekimlerinin yüzde 53’ünün kadrosuz çalıştırıldığını açıkladı.

Branşında kendisinden başka hekim bulunmayanların ayın 30 günü “on call” durumda olduğunu ve her an hastaneye gidecekmiş gibi çalıştığını belirten Gürkut, hastanelerdeki diğer sorunları şöyle sıraladı:

“-Bir ayda toplam mesai saati ne kadar ise hekimler o kadar saat de nöbet tutmak zorunda. Yasaya göre nöbet ücreti en geç 1 ay içinde ödenmeliyken 5-6 ay geriden ödeniyor.

-Sabah 8’de nöbete başlayan hekim ertesi gün 15.30’a dek çalışsın ama bir öğün bile yemek hakkı olmasın deniyor. Yemek parayla satılıyor.

-24 saat nöbet tutan hekim ertesi sabah 8 saat daha mesaiye hiç aralıksız devam ediyor, ameliyat yapıyor, poliklinik yapıyor.

-Ülkenin en büyük hastanesinde çatıları yağmurda akan, 6 kişilik koğuşlarda hasta yatırıyoruz.

-Ülke nüfusu kontrolsüz şekilde artıyor ama son 3 yılda hastane yatak sayısı bir tane bile artmadı.

– Hala birçok branşta uzman hekim yok.

– Ülkede koruyucu sağlık hizmeti yok, insanlarımızın sağlığı korunmuyor, hastaneler ve hekimler hasta yüküne yetişemiyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu