ManşetSporSürmanşet

Gururlandık

Sırbistan'da düzenlenen IFBB Diamond Cup'ta podyuma çıkan dört milli sporcumuzdan, 2 ikincilik, bir üçüncülük ve 2 dördüncülük geldi

GIYNIK SPOR – OKAN KARADEMİR

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı milli sporcularımız, IFBB (Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu) tarafından Sırbistan’da düzenlenen Diamond Cup’ta başarılı sonuçlara imza atarak ülkemize büyük gurur yaşattılar.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın Cacak bölgesinde cumartesi günü yapılan bu önemli organizasyonda KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu nezaretinde podyuma çıkan dört sporcumuz da önemli dereceler elde etti.

En zorlu disiplinlerden birisi olan Genel Vücut Gerliştirme (Bodybuilding Owerall) kategorisinde mücadele eden Murat Şenyiğit zorlu rakipleri arasında ikinci olarak müthiş bir başarı elde elde etti ve Elite Pro Kart almaya hak kazandı.

Kadın sporcumuz Elis Sakallı ülkemizi bikini fitnes kategorisinde temsil etti. Başarılı sporcumuz gençlerde ikinci olarak kürsüye çıkarken büyüklerde de dördüncülük elde etti.

Erkek Fizik (Men’s Physique) kategorisinde ise iki yarışmacımız yer aldı. En çok katılımla gerçekleşen bu kategoride Yüksel Nedim üçüncü oldu ve kürsüye çıkmayı başardı. Erdal Macila ise dereceyi kılpayı kaçırarak dördüncü oldu.

Yoğun katılımla, zorlu ve yarışmacı formlarının yüksek olduğu Avrupa’nın en prestijli şampiyonasında mücadele eden dört sporcumuz bu başarılarla ülkemize büyük gurur yaşattılar. Sporcularımız IFBB madalyaları ve kupalarıyla birlikte dün yurda döndüler.

Şampiyonanın ardından sporcularımız mutluluklarını şu şekilde ifade etti:

MURAT ŞENYİĞİT: Yıllardır bunun hayalini kurdum. Çok emek ve acı. Ve nihayet ülkeme yine bir ilki getirmenin büyük mutluluğu ve gururu. Yaşadığım bu büyük gururda yanımda duran ve beni maddi manevi destekleyen herkese çok teşekkür ederim.

YÜKSEL NEDİM: Kategorimde 3. olarak hedefim olan pro karta bir nebze daha yaklaşmanın heyecanını yaşamaktayım. Her şey için çok teşekkür ederim, kısa bir dinlemenin ardından kaldığımız yerden devam edeceğiz.

ELİS SAKALLI: Hayalini kurduğum podyumda olabildiğim ve dereceyle dönebildiğim için çok mutluyum. Hayalini kimseye söyleme sadece onu başardığın zaman göster. Bu daha benim için başlangıç. Amacım her zaman kendim için bir tık daha iyisini yapmak ve tüm zorluklara rağmen mücadeleyi asla bırakmamak. Hayatımdaki tüm fedakarlıkları sadece bu spor için yaptım. Her daim yapmaya devam edeceğim. Benim için hayatın anlamı bu yolda verdiğim mücadele ve fedarlıklardır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu