GenelKıbrısManşetSiyaset

Güven Yapı: Projede doğal bitki örtüsüne uygun peyzaj planlaması yapıldı 

Güven Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, Girne’de 105 havuzlu villa projesi için tüm izinlerin alındığını, 74 dönümlük arazinin 12 dönümünün yeşil alan olacağını ve 8 dönümünün ise kamu yolu için devlete bırakıldığını açıkladı. 

Girne’nin eteklerine yapılan site inşaatı projesinin sahibi Güven Yapı Kooperatifi, haftalardır tartışılan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Güven Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, Girne’de 105 havuzlu villa projesi için tüm izinlerin alındığını, 74 dönümlük arazinin 12 dönümünün yeşil alan olacağını ve 8 dönümünün ise kamu yolu için devlete bırakıldığını açıkladı. 

Kooperatiften yapılan açıklamada, söz konusu 105 konutluk site inşa projesi” için gerekli tüm izinler alındığı belirtilirken, bölgede 20 ağaç kesileceği, 14 ağacın taşınacağı ve buna karşılık olarak 2 bin 730 fidan dikileceği açıklandı.  

Açıklamanın devamında ağaç türleri hakkında bilgi verilirken, 14 zeytin ağacının taşınacağı, proje sonrasında ise yerine 20 zeytin ağacının dikileceği; 20 çam ağacının kesileceği ve yerine bin 300 çam, 700 servi, 210 limon ve erik, 500 bodur servi ekileceği belirtildi. 

Güven Yapı Kooperatifi’nin yazılı açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Kooperatifçiliğe özendiren ve destekleyen Anayasa ile sivil ve askeri yasalar çerçevesinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapmakta olan muvazzaf subay, astsubay ve sivil personelin konut edinme hakkı çerçevesinde anılan personelin sağlıklı bir ortamda ve insanca yaşayabilecekleri birer konut sahibi olabilmeleri maksadıyla Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı Kooperatifi (Güven Yapı Koop) Ltd. kurulmuştur.
Kooperatif kâr amacı gütmemekte ve üyelerini konut sahibi yapmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda hazırlanarak gerekli tüm yasal başvuru ve izinleri tamamlanan “105 Konutluk Site İnşa Projesi” hayata geçirilmiştir. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı, imar ve plan izinleri bulunan projede arazinin aplikasyon işlerinin tamamlanmasının ardından beton döküm işlerine devam edilmekte olup proje müteahhidi KKTC İnşaat Encümenine kayıtlı ve Müteahhitler Birliği’ne kayıtlı ve Müteahhitler Birliği üyesi bir firmamızdır.
Her türlü yasal imar ve inşaat iznine sahip olunan ve “orman arazisi” niteliğinde bulunmayan arazide çalışmaları devam eden proje kapsamında bir “ağaçlandırma Eylem Planı” da yer almaktadır. Aşağıda detayı verilen gerekli talep ve başvuruları Orman Dairesi Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili yerlere yapılan fidanlar ücreti karşılığı temin edilecektir.
Ayrıca projede doğal bitki örtüsüne uygun peyzaj planlaması yapılmıştır. Bilindiği üzere KKTC’de her yıl düzenli ve programlı olarak ağaçlandırma yapan ve en fazla ağaç dikerek yeşili ve doğayı destekleyen kurum Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’dır. Bu kurum kültürüne sahip Güven Yapı Koop Üyeleri de yasalara, yeşile, doğaya gerekli saygı ve hassasiyeti en üst seviyede göstermektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu