KıbrısManşetToplum

Güzelyurt Savaş’a ağlıyor

Güzelyurt-Lefke eski anayolunda dün gece yarısı meydana gelen kaza felaketle sonuçlandı

DEVRİM DEMİR

Güzelyurt-Lefke eski anayolunda dün gece yarısı meydana gelen kaza felaketle sonuçlandı.

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI
Güzelyurt-Lefke eski anayolunda dün gece yarısı meydana gelen kaza felaketle sonuçlandı. 14 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Savaş Erdem Soybal, yönetimindeki JG 531 plakalı salon araç ile ‘süratli ve dikkatsiz’ şekilde yoldan çıkarak bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Büyük bir gürültüye uyanan ev halkı, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü, ağır yaralanan çocuğa ilk müdahaleyi yaptı. Ağır yaralanan 14 yaşındaki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti, ailesine tarifsiz bir acı bıraktı. Keskin virajda yönetimindeki aracın hızını düşüremeyen 14 yaşındaki çocuk ev halkına da büyük korku yaşattı. Çarptığı evin duvarının bulunduğu odanın boş olması bir başka facianın da önüne geçti.

“NABZI ÇOK AZ ATIYORDU”
Feci kazanın tanığı Kenan Soydemir ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu. Çocuğu hasta olduğu için gece geç saatlerde ayakta olduğunu anlatan Soydemir, gürültü ile hemen dışarı koştuğunu ve karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadığını anlattı. “Arabanın kapısını açtım ve çocuk olduğunu görünce çok üzüldüm. Ambulans ve polisi aradık nabzı çok az atıyordu olay yerinde hayatını kaybetmiş” şeklinde konuşan Soydemir, söz konusu yolda meydana gelen ilk kaza olmadığını ve sürücülerin keskin viraja rağmen yoldan çok süratli geçtiğini belirtti. Keskin virajda hızını alamayan araçların genellikle aynı şekilde kaza yaptığına vurgu yapan Soydemir, “Bu yola bir hız tespit kamerası şart. Her gün korku ile acaba bugün yine eve bir araba vuracak mı diyerek panikle yatıp kalkıyoruz?” dedi.

BÖLGE HALKI YOL GÜVENLİĞİ İSTİYOR
Aydınköy ve bölgesinde büyük üzüntü veren korkunç kazada yaşamını yitiren 14 yaşındaki Savaş Erdem Soybal, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Bölge halkı aynı noktada birçok kez kaza yaşandığını belirterek, çocukların sıklıkla oyun oynadığı bölgede bu üzücü kazanın gündüz olması halinde telafisi olmayan acıların yaşanacağına değinerek, “Yetkililerden, bu bölgede gerçekten trafik denetimi istiyoruz. Hız tespit kamerası yok, araçlar çok süratli geçiyor, başka canlar yitip gitmesin artık” sözleriyle seslerini duyurmak istediler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu