GenelKıbrısManşet

Güzelyurt suya kavuşuyor

Güzelyurt Sulama Projesi’ni açılışa yetiştirebilmek için basınç denemeleri, kontrolleri ve arazi takip çalışmaları yürütülüyor

BEKLENEN PROJE SON AŞAMADA

Temelleri 2011 yılında atılan ve 17 Ekim 2015 tarihinde resmi açılışla ülkeye Türkiye’den gelen su, hayat vermeye devam ediyor. Yaklaşık 40 bin dönüm arazisi bulunan Güzelyurt’un tarım sektörüne hayat verecek olan Güzelyurt Sulama Projesi çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı. Bahçelere su temin edecek olan sistemler hazırlandı. Güzelyurt Sulama Projesi’ni açılışa yetiştirebilmek için basınç denemeleri, kontrolleri ve arazi takip çalışmaları yürütülüyor. Binlerce dönüm arazisi olan Güzelyurt’un şu anda 18 bin dönüme yakın bir alanı kısmi sulama ile sulanıyor. Hedef Güzelyurt’taki sulama projesi için hazırlanan sistem açıldığında bu alanın genişletilmesinin sağlanması.

DENEMELER YAPILIYOR

Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki, bahçelere su temin edecek olan sistemleri hazırladıklarını ve önümüzdeki haftalarda bahçelere su sağlamak zorunda olduklarının bilgisini vererek sistemin olası bir aksayan noktalarını görebilmek ve Güzelyurt Sulama Projesi’ni açılışa yetiştirebilmek için basınç denemeleri, kontrolleri ve arazi takiplerinin yapıldığını açıkladı. Çeki, Güzelyurt ovasına suyun sağlanmasından sonra hattın Mesarya’ya da devam edeceğini, Meserya Ovası için ‘uygulama ihalesine’ çıkıldığını ve firmanın Mesarya hattı için çalışmalarına başladığını ifade etti.

“MESARYA İÇİN UYGULAMA İHALESİNE ÇIKILDI”

Mesarya Hattı için ihaleyi alan ilgili firmanın ekibiyle şantiye yerlerinin tespitleri, boru hattının nereye döşeneceği, ne tür izinler alınacağını ve gümrüklemede ne tür uygulamalar yapılacağı konusunda saha çalışmaları devam ediyor. Güzelyurt ovası ve Mesarya ovası Sulama Projesi kapsamı altında birinci kısım olan Güzelyurt Ovası’na suyun sağlanmasından sonra, hattın Meserya Ovası’na da devam edeceği duyuruldu. Güzelyurt Ovası’na suyun sağlanmasından sonra Mesarya’ya devam edecek hat için ‘uygulama ihalesine’ çıkıldı ve ihaleyi kazanan firma Mesarya hattı için çalışmalarına başladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu