KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Güzelyurt ve Lefke halkı yarın sabah eyleme gidiyor

Güzelyurt ve Lefke halkı yarın sabah 09.30'da Güzelyurt kapalı çarşı (Bandabulya) yanında eylem gerçekleştirerek Ali Pilli'nin görevden alınmasına tepki gösterecek ve Ali Pilli'ye destek mesajı verecek


Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin görevden alınması başta Güzelyurt ve Lefke olmak üzere tüm ülkede ciddi tepki gördü. Ali Pilli’nin görevden alınmasına yönelik öfke bir çığ gibi büyüdü ve sokağa taştı. Güzelyurt ve Lefke halkı yarın sabah 09.30’da Güzelyurt kapalı çarşı (Bandabulya) yanında eylem gerçekleştirerek Ali Pilli’nin görevden alınmasına tepki gösterecek ve Ali Pilli’ye destek mesajı verecek.

Sosyal medyada ‘Dr. Ali Pilli’ye destek’ adıyla açılan grup 24 saat içerisinde 14 binin üzerinde üye sayısına ulaştı. 14 bin kişi Ali Pilli’nin görevden alınmasına tepki için bir araya geldi.

DERELİKÖYLÜ: SİYASİLERİN KAVGASINDAN BIKTIK

Katıldığı canlı yayında Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasına tepkisini dile getiren Akçay Muhtarı Uğur Dereli Köylü, “Bizi yönetenler, bizim seçtiklerimiz bir koltuk kavgasına tutuşmuş durumda. Biz vatandaş olarak yorulduk. 2-3 ayda bir bakan ve müsteşar değişiyor, sürekli seçim oluyor. Halk seçilmiş kişilerden, hiçbir çıkar gözetmeden, ayrımcılık yapmadan icraat yapmalarını bekler ama dertleri maalesef koltuk” diyerek isyan etti ve tüm siyasi parti liderlerinin birlik ve beraberlik içerisinde halk için mücadele etmek adına bir araya gelmeleri çağrısında bulundu.

“ALİ PİLLİ’NİN YANLIŞI VARSA ÇIKSIN AÇIKLASIN”

“Neyi paylaşamadıklarını anlayamıyoruz. Sn. Başbakan çıksın açıklasın, Ali Pilli bir yıldır evine dahi gitmeden çalışıyor, bir yanlışı mı oldu bize söylesinler” diyen Dereli Köylü, “Biz yarın saat 09.30’da hiçbir siyaset ya da renk gütmeden, Ali Pilli’ye destek için kınama gösterisi yapacağız. Halkın güven içinde yönetilmesi için gerektiği mesajını bu eylemde vereceğiz” diyerek, “Eğer siyasiler kendine gelmezse halk olarak gereken cevabı vereceğiz” uyarısında bulundu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu