GenelKıbrısManşet

Güzelyurt’ta silahlı saldırının ilk soruşturması tamamlandı

Güzelyurt’ta iki grup arasında dehşete düşüren silahlı saldırı olayında polisin ilk soruşturması tamamlandı.

‘Adam öldürmeye teşebbüs’, ‘Vahim zarar’, ‘Kanunsuz patlayıcı madde tasarruf’ ve ‘Meskûn mahalde ateş açma’ suçlamaları ile 17 Ekim tarihinden bu yana tutukluluk süreleri devam eden zanlılar Evrim Şengül, Nevzat Volkan ve Yılmaz Tip Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Polis, soruşturması tamamlanan zanlıların benzer birçok suçları olduğuna dikkati çekerek zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, soruşturmanın tamamlandığına değinerek tüm zanlıların açıkta olan başka suç dosyaları olduğunu da göz önünde bulundurarak zanlılar Şengül, Volkan ve Tip’in davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

NELER OLMUŞTU?

Olay 16 Ekim tarihinde Güzelyurt’ta Ecevit Caddesi üzerinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Zanlılar Nevzat Volkan, Yılmaz Tip ve Evrim Şengül müşteri olarak oturdukları cafede, yine aynı cafede müşteri olarak bulunan Tamer Özdaş Tüm ve Taner Özdaş Tüm ile tartıştı. Özdaş kardeşlerin kendilerine küfür ettikleri gerekçesi ile zanlı Yılmaz Tip’in tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile zanlı Nevzat Volkan Taner ve Tamer Özdaş Tüm’e birer el ateş açmıştı. Olay yerinden kaçan zanlıların görüntüleri güvenlik kameralarında tespit edilmiş, tüm zanlılar olaydan kısa bir süre sonra tutuklanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu