KıbrısManşetToplum

Güzelyurt’u derinden sarsan olay Ağır cezada

Öldürme kastı ile Taner ve Tamer Özdaş Tüm’e ateş ederek ağır yaralanmalarına sebep olan sanıkların Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci başlıyor

ÖZEL HABER

Öldürme kastı ile Taner ve Tamer Özdaş Tüm’e ateş ederek ağır yaralanmalarına sebep olan sanıkların Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci başlıyor.

BENZER SUÇLARDAN SABIKALARI VAR
Güzelyurt’ta 16 Ekim 2022 tarihinde Walk Of Fame isimli kafede yaşanan, ‘Adam öldürmeye teşebbüs’, ‘Meskûn mahalde ateşli silahla adam yaralama’, ‘Katle teşebbüs’ ile ilgili davanın sanıkları; Evrim Şengül, Nevzat Volkan ve Yılmaz Tip’in Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanma süreci, 15 Aralık Cuma günü (yarın) başlıyor. 3 Kasım 2022 tarihinden beridir, Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanıkların benzeri suçlardan birçok sabıkası ve açıkta dosyası olduğu da biliniyor.

SOKAK ORTASINDA MERMİ YAĞDIRDILAR
Sokak ortasında, vatandaşların olduğu bir ortamda, kalabalığın ortasında silahlarına sarılmaktan çekinmeyen sanıklar, hem görgü tanıkları hem de güvenlik kameralarının gözü önünde mermi yağdırmıştı. Öldürme kastı ile Taner ve Tamer Özdaş Tüm’e ateş ederek ağır yaralanmalarına sebep olan sanıkların silahlarının tutukluluk yapması neticesinde söz konusu olay şans eseri cinayete dönüşmemişti. Güzelyurt bölgesi başta olmak üzere, ülke genelinde infiale neden olan, toplumun huzurunu bozan bu olayın sanıklarının ibretlik bir ceza alması bekleniyor.

ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR, SİLAH TUTUKLULUK YAPTI
Olay, 16 Ekim 2022 tarihinde Güzelyurt’ta Ecevit Caddesi üzerinde saat 23.00 sıralarında Walk Of Fame isimli cafede meydana gelmişti. ‘Olay çıkarmak maksadıyla’ söz konusu mekâna gelen zanlılar Nevzat Volkan, Yılmaz Tip ve Evrim Şengül, Walk of Fame isimli cafede müşteri olarak bulunan Tamer Özdaş Tüm ve Taner Özdaş Tüm’e yönelik tahrik edici davranışlarda bulunmuştu. Sanıklarla tartışmaya girmemek için söz konusu mekândan ayrılmak isteyen Özdaş kardeşler, mekân çıkışında saldırıya uğramıştı. Sanık Yılmaz Tip, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabancayı zanlı Nevzat Volkan’a uzatarak saldırı emrini vermişti. Sanık Volkan, Taner ve Tamer Özdaş Tüm’e birer el ateş açmıştı. Daha sonra silahın tutukluluk yapması neticesinde olay yerinden kaçan sanıkların görüntüleri güvenlik kameralarından tespit edilmiş, tüm sanıklar olaydan kısa bir süre sonra tutuklanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu