ManşetSağlıkSpor

Hacamat

Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır; Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar; Ödemleri çözer; Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir; Kan üretimi ile görevli organları uyarır

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps’in vücudunda hacamat kaynaklı izler görmüştük. Bu kesmedi; Arkasına İspanya La Liga ekiplerinde Real Madrid’in Cezayir asıllı Fransız oyuncusu Karim Benzema da dünyada yaygın olarak kullanılan alternatif tıpta kullanılan bir tedavi yöntemi olan hacamat yaptırmıştı ve bunu kişisel Instagram hesabından hacamat yaptırırken çekildiği fotoğrafı paylaşarak altına “iyileşme” notunu düşmüştü. Arada da UFC’nin delisi Conor McGregor’’un sırtındaki izleri görmüştük iyi saatte olsun.

Sizler için araştırdık; 5000 yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin bir neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş bir bardak veya kavanoz ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. Hacamatın pek çok hastalığa iyi geldiği artık âşikârdır. Bu uygulama bir çeşit detoks ve bir koruyucu sağlık tedavisidir.

Yaşamımız boyunca vücudumuza giren toksinler, kimyasal maddeler, gıdalar üzerindeki ilaç kalıntılarının idrar veya ter yoluyla atıldığını ama doğal yollarla atılamayan kalıntıların deri altında biriktiğini artık biliyoruz.  Bu birikintileri vücuttan dışarı atmanın bir yolu da hacamat. Bu uygulama spor esnasında yaşayabilecekleri kas ağrılarını azaltmak, sporcuları daha sağlıklı hale getirmek ve en önemlisi sporculara bir nevi doping etkisi sağlar. Sporcular hacamat yaptırdığında sırt ağrıları, baş ve boyun ağrıları gibi ağrılardan şikâyet etmemeye başlarlar.

Faydaları mı? Şöyle ki; Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır; Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar; Ödemleri çözer; Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir; Kan üretimi ile görevli organları uyarır; Beyin fonksiyonlarını canlandırır; Ağrıları giderir; Hastalıkları önler; Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olur; Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder. Çünkü hacamatın etkisi hemen zuhur eder; Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlara çok iyi gelir; Metabolizmayı düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir; Vücuda canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt ve vücut daha genç görünür; Vücut tarafından yeterince temizlenemeyen kan zamanla daha koyu hal alır, kılcal damarları tıkamaya neden olur. Hacamatla bu toksik maddeler arındırılarak organlar daha düzenli çalışmaya başlar; Lenfatik sistemi (mikroplarla savaşan lenf sistemini) harekete geçirir; Depresyona mâruz kalanları ve psikolojik rahatsızlıkları olanları hacamatla başarıyla tedavi etmek mümkündür. Sağlıkla.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu