KıbrısManşetSiyasetToplum

Haçana bir spor

Kimisi tapu biriktirir, kimisi manşet. Kimisi purosu eşliğinde pinekler, kimisi meydanlardaki insan seli arasında ezilme tehlikesi geçirir. Kimisi en lüks otellerde tatil alır, kimisi eski Dikmen Çöplüğü’nden haber yapar. Kimisi mesai bitiminde har har zıplayacak mekân arar, kimisinin belli bir mesai süreci yoktur. Kimisi sürü psikolojisi içerisinde sürgit edip başını ağrıtmaz, kimisi yaptığı haberden dolayı mahkemelerde sürünür, tehdit alır, şantaj yer afiyetle.

Başka? Hafta sonu geldi mi kimisi şömine karşısında soğutulmuş kırmızı Öküzgözü, kimisi baldırına kadar çamur içerisinde hakem, top ve sporcunun içinde olacağı bir fotoğraf karesi için debelenir durur. Kimisi klimada 35 derece ayağıma yapar, kimisi köhne bir basın tribününde “Soğuk Odalar” adlı şarkıyı söyler.

E başka? Kimisi sofrada ziyâfet organizasyonu yapar, bizimki ekmek arasına tâlimdir. Kimisinin spa’da “Baby-oil”le başına güller yağar, onun başına da pet şişe yağar. Maç bitti mi kimisi “Hadi Dereboyu’na. Or’da dereler tersine akar” der, kimisi ise yağmurdan subba sucuk bir şekilde maç yazısı veya sayfa kapatma için bilgisayar başına oturur.

Ya ötesi? Profesyonel bir spor gazetecisiyle evli olmak, çekilecek kahır değildir eminiz. ‘Gazetenin yanında ex sevgiliyim. Gazetesi herşeyin önünde gelir’ duygusuyla nikâhlıdır gazeteci eşleri maalesef. İşte, genelde gazetecinin, özelde ise spor gazetecisinin hayatı bu yönde tükenir gider tüm ömür törpüsü atraksiyonlarla.

Ülkemizdeki durum ne? Dünyanın spor yazarları full VIP modunda uluslararası sportif organizasyonlara tabî olurlar ve o şölenin keyfini çıkarıp gazeteci olduklarına şükrederler. Ya biz? Lefkoşa Dikilitaş, Girne Sulu Çember veya Canbulat’ın ve arkasından futbol toplarının delik deşik ettiği Venedik Surları, batıda ise portakal bahçeleri arasına sıkıştırılmış eski bir ganimet stat arasına sıkıştık bildik.

Neyse, eskiden spor yazarı olup da şimdilerde siyasi kapak yapan büyüklerimiz ve kardeşlerimiz var. Onları yıllarca en arka sayfadan okuduk. Kimisi artık sabah kuşağında, kimisi akşam kuşağında, kimisi Yeni Medya’da 7/24 kuşağında dirsek çürütmece bildik. “Haçana bir sporumuzun kısır döngüsünde debelenmece” nârâlarıyla artık siyasi yazıları ve TV çekimleriyle gündem yapmaktalar zira haçana bir spor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu