GenelKıbrısManşet

Hade 1 Mayıs’a!

İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında bir asırdan fazladır emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor

ARA BÖLGEDE İKİ TOPLUMLU ORTAK ETKİNLİK

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkinliklerle kutlanacak. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı çerçevesinde, bugün ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’nda iki toplumlu etkinlik düzenlenecek. Birçok sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi partinin katılarak destek vereceği iki toplumlu etkinlik için, 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanma çağrısı yapıldı. “Emeğin değerini bulması, hakça bir düzen sürmesi için sesimizi bir kez daha yükseltmek ve bu ülkede yaşayan her bir emekçiyle el ele vermek için halkımızı meydanlara barışa ve emeğe sahip çıkmaya davet ediyoruz” diyen CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, bu yıl, adanın her iki tarafından sendikaların ortaklaşa düzenlediği ve “Dayanışma-Yeniden Birleşme-Sosyal Adalet” temasıyla yapılacak kutlamada bir kez daha emekçilerin haklarının genişletilmesi için “omuz omuza” olacaklarını ifade etti.

SERDAROĞLU: 167 YIL SONRA BUGÜN HALA DAHA MÜCADELE AYNI MÜCADELEDİR

Emekçilerin 167 yıl önce 1 Mayıs’ta “bizi günde 8 saatten fazla çalıştıramazsınız” diye sokağa çıktıklarını, işçi sınıfının bugün geldiği noktaya sendikal mücadele ile birleşe birleşe geldiğini belirten Kamu-İş Sendikası ve Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Aslında 167 yıl sonra bugün hala daha mücadele aynı mücadeledir. Bir yanda emekçiyi günde 8 saatten fazla çalıştırıp daha az ödemeyi ilke edinen sömürgeci bir anlayış var. Diğer yanda bu anlayışa karşı emeğin, alın terinin namusunu korumaya çalışan bizler varız” dedi. Asgari ücretle açlık sınırının altında çalıştırılmak istenen emekçiler için daha adil bir dünya için mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Serdaroğlu, “Bu mücadeleden dönmeyiz. Bizim derdimiz emeği sömürmek isteyenlerledir. Alın terinin hakkını vermeyenlerledir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu