EkonomiManşet

Hafta başındaki alımlar dün itibarıyla yerini satışlara bıraktı

Kripto para piyasalarında hafta başındaki alımlar dün itibarıyla yerini satışlara bıraktı. Piyasaların bir kez daha ABD işlem saatlerinde sert satışlara maruz kaldığı görüldü.

Kripto para piyasalarında hafta başındaki alımlar dün itibarıyla yerini satışlara bıraktı. Piyasaların bir kez daha ABD işlem saatlerinde sert satışlara maruz kaldığı görüldü.

Günün ilk saatlerinde ilk 10 kripto paranın ortalama değer kaybı yüzde 7’ye yakındı. Ortalamayı yükselten kayıp ise yüzde 12 düşen Solana’dan (SOL) geldi. Bitcoin (BTC), yüzde 5 düşerken yeniden 30.000 doları altına kaydı. Yatırımcıların borsalara yüksek miktarda Ethereum taşımasıyla birlikte en büyük altcoin, son 24 saatte yüzde 6 düşüşle 1.800 dolara geriledi.

ETHEREUM’UN BORSA GİRİŞLERİ ARTIYOR

Dünkü satışlarla birlikte hafta başındaki toparlanma umutları, yine yukarı yönlü kısmi bir düzeltme olarak kaldı. Genel piyasa düşüşüyle birlikte Ethereum pazarındaki bazı detaylar dikkat çekici hale geldi.

Santiment verilerine göre borsalardaki Ethereum miktarı Ağustos 2020 dönemindeki rakamlara geri dönerek 2,21 milyar dolara yükseldi. Uzun süredir borsalardan çıkarılan Ethereum’un geri dönmesi, satış baskısının artabileceğine dair endişeleri körükledi.

Diğer yandan piyasa hakimiyetini yüzde 20’den yüzde 18’e çeken Ethereum, kurumsal yatırımcı ilgisini de kaybeden sinyaller veriyor. CoinShares’in bu haftaki raporunda geçen haftaki düşüşten sonra kurumsal yatırımcıların Ethereum yerine diğer altcoin’lere yöneldiğini gösterdi.

CoinShares raporuna göre dip fiyatlardan alım yapmak isteyen kurumsal yatırımcılar, Bitcoin’in ardından Ethereum yerine Polkadot (DOT), Cardano (ADA) ve Ripple tokeni XRP’yi tercih etti.

SOLANA AĞI YENİDEN BAŞLATILACAK

Solana ağının dün bir kez daha durdurulduğu raporlandı. Bu, önde gelen Blockchain ağının 9. kez blok üretimini durdurduğu anlamına geliyor.

Twitter üzerinden aktarılan bilgilendirmeye göre doğrulayıcıların ağın yeniden başlatılmasına hazır olması istendi. Ağ kesintisine bağlı olarak SOL tokeninde de sert düşüş görüldü. Son 24 saatte yüzde 12 değer kaybıyla ilk 10 kripto para arasında en çok düşüş gören kripto para olan Solana (SOL), 40 doların altına geriledi.

Kripto paralar, küresel endişelere bağlı olarak uygulanan ekonomi politikalarıyla baskı altında kalmaya devam ederken kripto para projelerinden gelen olumsuz haberler ise ilgili altcoin’lerin daha sert şekilde negatif fiyatlanmasına yol açıyor.

Güncel bir gelişme olarak Fed’in 8,9 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmek kararı kapsamında süreç, resmi olarak dün başladı. Pandemi sürecinde varlık alım yoluyla iki katına çıkarılan bilançonun önümüzdeki dönemlerde daha hızlı bir şekilde küçültülmesi planlanıyor. Bilanço küçültme, Fed’in enflasyonla mücadelede faiz artırımına ek olarak kullandığı bir diğer araç. Kripto paraların da içinde bulunduğu riskli varlık piyasaları, mevcutta uygulanan sıkı para politikalarından olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu