GenelKıbrısManşetSpor

Hafta sonunun gurur tablosu

Üç farklı branşta sporcularımız hafta sonu yine yurt dışında katıldıkları yarışmalarda başarılı sonuçlar ederek bir kez daha ülkemizi gururlandırdılar.

DOĞUKAN’DAN MÜTHİŞ BİR BAŞARI DAHA

Milli yüzücümüz Doğukan Ulaç, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yüzme kariyerini Kayseri’deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) sürdüren Doğukan, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Alanya’da düzenlenen Türkiye Bireysel Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışmaları’nda 10 kilometrede 1:49.30’luk derecesiyle genel klasman birincisi oldu. Ulaç bu başarısıyla, Türkiye’yi Makedonya’da düzenlenecek Ohrid International Swimming Marathon organizasyonunda 25 kilometrede temsil edecek.

MERVE’DEN ÖLÜDENİZ’DE GÜMÜŞ MADALYA

Milli voleybolcumuz Merve Çelebi partneri Esra Betül Çetin ile birlikte Türkiye Voleybol Federasyonu’nun organize ettiği Bioderma Pro Beach Tour Ölüdeniz Etabı’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz kumsalında gerçekleşen turnuvada kadınlar kategorisinde Vanna Deluxe Termal Hotel&Spa takımı olarak mücadele eden temsilcimiz Merve ve partneri Esra, yarı finalde Marija K. – Danieke P.’yi 2-0 mağlup ederek final bileti aldı. Bir önceki etabın şampiyonu Merve-Esra, finalde Ukrayna’dan Kseniia Mazur-Anna Kalchenko’ya büyük çekişmeye sahne olan maçta 2-1 kaybederek bu etabı ikinci olarak noktaladı.

 EMRE KAPLAN AVUSTURYA’DA KÜRSÜDE

Milli bisikletçilerimiz Emre Kaplan ve Ege Erülkü, hafta sonu Avusturya’da katıldıkları yarışta performansları ile göz doldurdu. Kıbrıslı Türk bisikletçi Emre kaplan Avusturya’da Volksheim Neusiedl kentinde yapılan uluslararası yarışta ikinci olarak önemli bir başarıya daha imza attı. Bir diğer sporcumuz Ege Erülkü ise teknik arıza yaşamasına rağmen ilk 20’de finiş görmeyi başardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu