KıbrısManşetSiyasetToplum

Hak ediş müjde oluyor öyle mi?

Öyle anlaşılıyor ki hükümet günü kurtarır politikalarla ülkenin geleceğinden çalmaya devam ediyor. Oysa gerçekte ne günü kurtarıyor, ne de geleceğe dair umut veriyor

Başbakan olarak atanan sonrasında da ise UBP Genel Başkanı olarak belirlenen Ünal Üstel, işçilerin bayramlık ödeneklerinin, ek mesailerin, gecikmiş kamu borçlarının, taşımacılık ödemelerinin salı günü yapılacağını müjde diye verdi. Oysa bun ödemeler bir hak ediş, üstelik de gecikmeli alacaklı yüzlerce insanın emeğinin karşılığı.

Ve fakat bunu bir lütufmuş gibi algılatmaya çalışıyorlar. Velhasıl günü kurtarmaktan öteye gitmeyen, günübirlik politikalara devam. Oysa  Haziran ayı enflasyonunun döviz artışı nedeniyle 2023’ün diğer aylarına oranla daha yüksek gelmesi bekleniyor. Haziran ayını da kapsayan 6 aylık hayat pahalılığı artışının temmuz sonu maaşlarına yansıtılması gerekiyordu. Hükumet, bu uygulamayı haziran sonuna çekerek kamu çalışanına müjde vermiyor. Aksine kazık atıyor. Haziran ayında yüksek çıkacak olan enflasyonu maaşlara yansımasını 6-7 ay sonrasına erteleyerek kurnazlık yapıyor.

Eldeki göstergelere bakıldığı zaman 2023 yılında en yüksek enflasyon oranının haziran ayında olması bekleniyor. Bunun da sebebi, TL’nin değer kaybı ve döviz kurlarındaki artış. Mevcut yasaya göre, haziran ayını da kapsayan 6 aylık hayat pahalılığı temmuz sonunda ödenmesi gerekiyor. Açıklandığı gibi haziran sonunda ödenecekse artışa haziran ayının enflasyon oranı dahil olmayacak demektir. Dolayısıyla öyle anlaşılıyor ki hükümet günü kurtarır politikalarla ülkenin geleceğinden çalmaya devam ediyor. Oysa gerçekte ne günü kurtarıyor, ne de geleceğe dair umut veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu