GenelKıbrısSpor

Hakan Tazegül, Türkiye’de birinciliğe koştu

Türkiye Atletizm Federasyonu Trabzon Atletizm İl Temsilciliği 2022 sezonu Türkiye Kulüpler Yarı Maraton ligi 1.kademe yarışmaları Trabzon'da yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Trabzon Atletizm İl Temsilciliği 2022 sezonu Türkiye Kulüpler Yarı Maraton ligi 1.kademe yarışmaları Trabzon’da yapıldı.

42.Trabzon Yarı Maratonu’nda (21 Km) 267 elit atlet yer alırken KKTC’li atlet Hakan Tazegül de Türk Silahlı Kuvvetleri Ordu Milli Takımı ile yarışta mücadele etti.

Hakan Tazegül ve ekip arkadaşları yarışmada takım halinde birinci gelerek önemli başarıya imza attı.

Başarılı koşucu yarışı 1 saat, 10 dakika, 25 saniyede tamamlayarak 40 yaş grubunda da birinci oldu ve önemli başarıya imza attı.

2009 yılında kendisine ait olan 1:09:33 derecelik rekoru elinde tutan Hakan Tazegül, 13 yıl aradan sonra rekor derecesine çok yaklaştı.

Yarışa ülkemizden katılan bir diğer isim Yusuf Gökalp ise yarı maratonu 1 saat, 11 dakika, 75 saniye ile tamamladı ve kariyerinin en iyi derecesini koştu.

Hakan Tazegül yarışın ardından Ankara’ya dönerek kampa girdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs Samsun Yarı Maratonu ilk kademe ferdi finallerinin yapılacağı yarışmaya katılacak olan Tazegül, hazırlıklarını kampta sürdürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu