KıbrısManşet

Hakan Törehan, hakkındaki tüm iddialara yanıt verdi

Miracle Cash & More Direktörü ve Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Hakan Törehan, bugün basında hakkında yer alan asılsız iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu

Miracle Cash & More Direktörü ve Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Hakan Törehan, bugün basında hakkında yer alan asılsız iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Her ne kadar hakkında basında yer alan mesnetsiz iddiaları kale almasa dahi söz konusu çirkin iddialarla ilgili açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini ifade eden Törehan, bu tür karalayıcı ve maksatlı yayınlara karşı tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağının da altını çizdi.

“GÜNEŞ TV VE GÜNEŞ GAZETESİ İLE HİÇBİR ALAKAM YOK”

Ulusal Birlik Partisi’nin medya organı Güneş TV ve Güneş Gazetesi ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığını, Güneş TV ve Güneş Gazetesi yöneticileri ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığını, ayrıca Ulus Matbaacılık LTD. isimli şirket ile de hiçbir bağı bulunmadığını belirten Hakan Törehan, “Söz konusu medya organını satın alma ya da devralma gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı ve bu konuda da gerek Ulusal Birlik Partisi yönetimi gerekse Güneş TV ve Güneş Gazetesi yöneticileri ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmedim” diyerek, bu konudaki iddiaları kesin bir dille reddetti.

“MİRACLE DEĞİRMENLİK’TE BİR AİLE ORTAMI VAR”

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü ile bağının maddi değil tamamen manevi olduğunu, Miracle Değirmenlik Spor Kulübü ile hem de bölge halkı ile organik bir bağ kurduğunu ve aile ortamı olduğunu vurgulayan Hakan Törehan, eşi Ebru Törehan ve kızları Mira ile birlikte Değirmenlik ile bütünleşip aile olduklarını ifade etti. Bu tür haberlerin art niyetle yapılmış haberler olduğunu fakat amaç edilenin aksine Miracle Değirmenlik Spor Kulübü ailesinin bu tür saldırılar karşısında daha da kenetlendiğini ifade eden Hakan Törehan, “Aslında bu tür saldırlar, ne kadar doğru işler başardığımızın bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“ÜLKE SPORUNA KATKIMIZ MİRACLE DEĞİRMENLİK İLE SINIRLI DEĞİL”

Miracle Cash & More’un ülke sporuna katkısının sadece Miracle Değirmenlik Spor Kulübü ile sınırlı olmadığını, Miracle Karşıyaka Spor Kulübü, Miracle Demirhan Spor Kulübü, Miracle Esentepe Salon Sporları Kulübü ile de benzer ilişkiler kurularak maddi ve manevi destek sağlandığını ve bunun yanı yanı sıra Yeniceköy Spor Kulübü’ne forma sponsorluğu ile katkı sağladığını belirten Hakan Törehan, Miracle Değirmenlik Spor Kulübü olarak bölge okullarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerde de çocuklara ve gençlere spor sevgisinin aşılanması için spor malzemesi katkısı yaptıklarını sözlerine ekledi.

“İLGİLİ RAPORU SUNMAYA HAZIRIM”

Aleyhinde açılmış hiçbir dava olmadığını ve isminin ‘dolandırıcılık’ ile yan yana anılmasını kendisine zül saydığını kaydeden Hakan Törehan, şirketinin yaklaşık 1,5 yıl önce ilgili yasal merciler tarafından denetime tabi tutularak rapor hazırlandığını ve Miracle Cash & More şirketinde herhangi bir yasadışı faaliyet yapılmadığının da KKTC’nin resmi makamları tarafından tescillendiğini dile getirdi. Törehan ayrıca, söz konusu raporu basın aracılığıyla yayınlamasının etik olmadığını fakat dileyen herkese bu raporu sunmaya hazır olduğunu da vurguladı.

“UZUN ZAMANDIR KRİPTO PARA PİYASASININ YASALLAŞMASI İÇİN ÇABALIYORUM”

Kuzey Kıbrıs’ta kripto para piyasasının hiçbir yasal zemini olmadığını belirterek, kripto para piyasasının ülkemizde yasal bir zemine kavuşturulması gerektiğiyle ilgili mücadele verdiğini ve basına bu yönde defalarca kez demeçler verdiğini, KKTC halkının bu konuda bilinçlenmesi için bilgilendirici açıklamalarda bulunduğunu, kripto para piyasasına yasal bir çerçeve kazandırılması gerektiğiyle ilgili olarak siyasilere bu yönde çağrıda bulunduğunu anımsatan Hakan Törehan, ülkemizde kripto para piyasasının yasal bir zemini olmasa dahi Miracle Cash & More kripto para borsasının KKTC yasaları çerçevesinde faaliyet gösterdiğini de belirtti.

“ULUSAL BİRLİK PARTİSİ VE BÖLGE HALKI TAKDİR EDERSE GÖREVDEN KAÇMAYIZ”

İlgili haberde eşi Ebru Törehan’ın adının kullanılarak Değirmenlik Belediye Başkanlığı adaylığı konusunun da alakasız bir şekilde söz konusu habere dâhil edildiğini ifade eden Törehan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkeye fayda sağlayabilecek her türlü göreve hazır olduklarını dile getirerek, Ulusal Birlik Partisi’nin yerel seçimler konusunda herhangi bir aday belirleme sürecinin henüz başlamadığını fakat Ulusal Birlik Partisi ve Değirmenlik bölge halkının takdiriyle verilecek bir görevi de eşi Ebru Törehan’ın layıkıyla yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK”

Törehan, 2018 yılında yaşanan ve yargı süreci yıllar önce sona eren bir olayın, ilgili haberde ‘son dönemde’ yaşanmış bir olaymış gibi yansıtıldığını da belirterek, Miracle Cash & More ve kendisinin adının bu tür olaylarla yan yana anılmasını da kesinlikle istemediğinin altını çizdi. Törehan, bugün basında yer alan haberlerin maksatlı ve kötü amaca hizmet eden haberler olduğunu bir kez daha yineleyerek, avukatları vasıtasıyla bu haberlerle ilgili yargıya başvurarak hukuk mücadelesi başlatacağını da ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu