GenelKıbrısManşetSpor

Hakem darbına tarihi ceza kapıda

Aksa Birinci Lig’in 20. haftasında lider Çetinkaya’nın deplasmanda Düzkaya’ya 1-0 mağlup olduğu maçın ardından yardımcı hakem Necmi Bulut’un ciddi şekilde darp edilmesinin yankıları devam ediyor.

HAKEM NECMİ BULUT’UN DARP EDİLMESİNİN YANKILARI SÜRÜYOR

Aksa Birinci Lig’in 20. haftasında lider Çetinkaya’nın deplasmanda Düzkaya’ya 1-0 mağlup olduğu maçın ardından yardımcı hakem Necmi Bulut’un ciddi şekilde darp edilmesinin yankıları devam ediyor. Olayın yaşanmasının ardından özellikle sosyal medyada hakem Necmi Bulut’a destek 0mesajları yağarken Çetinkaya camiasına ise ciddi suçlamalar yapıldı. Dün de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Dermeği Başkanı Niyazi Nizam kınama açıklamaları yaptılar ve bu durumun en ağır şekilde cezalandıracağını ifade ettiler.

ALKOL VAR, YÖNETİCİLER VE FUTBOLCULAR OLAYA KARIŞTI

Hakem Necmi Bulut’un darp edilmesi olayında alkollü kişilerin olduğu, Çetinkaya eski başkanı Süleyman Yenen ile mevcut başkan Ceran Tunalı ve bazı Çetinkayalı futbolcuların da olaya karıştığı öğrenildi. Olaylar sırasında almış olduğu darbeler sonucu kulaklığı kırılan ve başında kanama olan Necmi Bulut, hastanede tedavi olup darp raporu aldıktan sonra şikayetçi oldu. Bulut’un şikayeti üzerine Süleyman Yenen ile Ceran Tunalı’nın da olay gecesini Lefkoşa Polis Müdürlüğünde geçirdiği iddia edildi.

SERTOĞLU: EN AĞIR CEZA VERİLECEK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sebebi her ne isterse olsun karşılaşmada emek veren hakemimize yönelik saldırı ve darp kabul edip, sindirebileceğimiz bir durum değildir. Hele hele de Çetinkaya gibi Kıbrıs Türk futbol tarihine damga vurmuş, mihenk taşı bir kulübün yöneticileri tarafından alkollü bir şekilde bu eylemin gerçekleşmesi asla ve asla yakışık almamıştır. Bu bağlamda elimizdeki hakem, gözlemci raporları ve görüntüler neticesinde Disiplin Kurulu’nun olaylara karışan ilgili kulüp ve kişilere en ağır cezayı vereceğinden kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

HAKEMLER DERNEĞİ: ESEFLE KINIYORUZ

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Niyazi Nizam ise kınama açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çetinkaya takımının yönetici, taraftar ve futbolcularının hakemlerimize yönelik, hunharca bir saldırısı olmuştur. Necmi Bulut’un vücudunda berelenmelerinin yanında alnından da yaralanıp, kanaması olmuştur. Yöneticilerin, örnek olması, centilmenliği ve saygıyı yol gösterici olarak kullanması gerekirken, hakeme tekme ve yumruk atmaları kabul edilemez. Hakem arkadaşımıza yönelik yapılan her türlü fiili saldırıyı ve seyir zevkini bozucu şiddet olaylarını esefle kınar, tüm takımlarımızı fair-play’e davet ediyoruz. Üyelerimiz ile yapılacak istişareler neticesinde bu tür saldırılar karşısında atılacak adımlar tüm kamuoyuna duyurulacaktır.”

FOTOĞRAF: CEMİL GARİP

Diğer Haberler

Başa dön tuşu