FutbolManşetSporTürkiye

Hakem Meler’e saldırısı sonrası tutuklanan Faruk Koca ömür boyu futboldan men edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

Cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Koca’nın cezası sürekli hak mahrumiyetine döndü. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Koca, saldırıdan sonra görevinden istifa etmişti.

PFDK, Halil Umut Meler’e yerde tekme atan Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya’ya da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı.

Ankaragücü yöneticilerinden Gülsen Yılmaz, Cengiz Gökay, İsmail Develi, Mücahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk ihtar cezası aldı.

Cahit Şahin ihtarın yanı sıra 75 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin lira, Yusuf Buğra Tanık ise 45 gün hak mahrumiyeti ile 210 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PFDK, olaylardan dolayı Ankaragücü’ne beş resmi müsabakayı seyircisiz oynama ve 2 milyon TL de para cezası verildiğini de duyurdu.

Kulüp, kötü tezahüratın sezon içinde ikinci kez gerçekleşmesi nedeniyle ayrıca 200 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, cezalara itiraz edeceklerini söyledi.

LİGLER 19 ARALIK’TA BAŞLAYACAK
Koca’nın Meler’e saldırısı ile başlayan süreçte ertelendiği açıklanan ligler, 19 Aralık’ta yeniden başlayacak.

Açıklama TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapıldı.

Büyükeşi hakemlerle özel bir kamp organize edileceğini de söyledi.

TFF Başkanı, ertelenen hafta maçlarının 10 Ocak’ta oynanacağını da kaydetti.

Hakeme saldırıyla ilgili toplanan Kulüpler Birliği’nin başkanı Ali Koç, TFF Başkanı’nın suçlayıcı açıklamalarını kulüpler olarak kabul etmediklerini belirtti ve ekledi:

“Bu tabloda herkesin payı var. TFF, MHK, hakemler, kulüpler, medya, taraftarlar… Buraya nasıl geldiğimizi anlarsak, çözüm bulabiliriz.

“Asla yapılmaması gerekenler; sorumluluğu başkasına yıkmak, kendi sorunlarını görmezden gelmek, kronikleşmiş sorunları örtmek için bu talihsiz olayı kullanmak. Başta TFF olmak üzere, kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalıdır.”

Ali Koç açıklamasında Büyüekşi’yi de hedef aldı ve Gaziantepspor başkanı iken hakemleri hedef alan açıklamaları olduğunu savundu.

Koç ayrıca hükümetin Türk futboluna dair sorunları yalnızca Büyüekşi’den dinlediklerini, bu nedenle de Erdoğan başta olmak üzere Adalet ve İçişleri Bakanları’ndan randevu talep edeceklerini söyledi. Koç, bu konuda Spor Bakanı’ndan destek istediklerini de sözlerine ekledi.

Saldrıya uğrayan Halil Umut Meler ise hastaneden taburcu edildi ve yaşadığı şehir İzmir’e gitti.

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, Meler’in sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu an için herhangi bir sorunu kalmadı. Sağlıklı başarılı bir kariyer diliyoruz” dedi.

TFF, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşananların ardından ligleri süresiz ertelemişti.

Getty ImagesKAYNAK,GETTY IMAGES
Faruk Koca dahil 3 kişi tutuklanmıştı
Halil Umut Meler’e düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Koca dahil 3 kişi tutuklanmış, 3 kişi de gözaltına alınmıştı.

Koca, Halil Umut Meler ve ailesinden özür dileyerek Ankaragücü Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

2002-2011 yillari arasında iki dönem milletvekilliği yapan Koca, üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu