ManşetSpor

Hakemler heyecanlı

Koronavirüs salgını çerçevesinde spor yasaklarının kalkmasıyla birlikte takımlar hazırlıklarını hızlandırırken hakemlerde yeni sezon hazırlıklarına başladı

GIYNIK SPOR – OKAN KARADEMİR

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından 60. sezon hazırlıkları devam ediyor. Koronavirüs salgını çerçevesinde spor yasaklarının kalkmasıyla birlikte takımlar hazırlıklarını hızlandırırken hakemlerde yeni sezon hazırlıklarına başladı. KTFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sadık Özbilgehan geçtiğimiz sezon, pandemi süreci ve yeni sezon ile ilgili tüm detayları GIYNIK SPOR’a açıkladı. Soru cevap şeklinde geçen röportajımız şöyle;

YARIDA KALAN VE SONRASINDA DEVAM EDEN 2019-2020 SEZONUNDA HAKEMLERİN PERFORMANSI NASILDI?

Yarıda kalan oynanır mı oynanmaz mı tartışmalarının sonunda oynanıp tamamlanan 2019- 2020 sezonunda, hakemlerimiz başarılı bir performans sergilemiştir. Özellikle koronavirüs nedeniyle ara verilen ve tekrar başlatılan sıkıştırılmış maç takviminde, maçların zorluk derecelerinin dışında, değişik bir psikolojik ortamda oynanan müsabakalarda özverili bir şekilde görev yapan hemen hemen bu müsabakaların çoğunu sıfır hata ile tamamlayan hakemlerimize bir kez daha teşekkür ederim.

PANDEMİ SÜRECİ HAKEMLERİ NASIL ETKİLEDİ?

Pandemi dönemi, tüm dünyayı olduğu gibi hakemlerimizi de psikolojik olarak olumsuz etkilemiştir. Ancak bu dönemde futbol fedarasyonu merkez hakem kurulumuz ve hakem – gözlemciler derneğimiz, hakem ve gözlemcilerimiz devamlı iletişim halinde olmuşlardır. Maddi manevi destek verilmiştir.

PERFORMANS OLARAK HAKEMLER ŞU AN NE DURUMDA

Yeni sezona hazırlık aşamasında çalışmalarımız başlamıştır. Hakemlerimize yönelik eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle pandemi dönemi online eğitim ve sınavlar yaptık. Bu eğitimlerin yararlarını, pandemi dönemi sonrası oynanan müsabakalarda bir bir gördük.

YENİ SEZON İLE İLGİLİ HAZIRLIK SÜRECİ NASIL OLACAK?

Fedarasyonumuzun açıklayacağı takvime göre biz de mhk olarak, planladığımız sezon öncesi çalışmalarımızı (atletik testler – yazılı sınavlar – yeni klasmanlar) takvimleyeceğiz. Hakemlerimiz bizim bilgimiz dâhilinde bireysel antremanlara devam etmektedir. Kondisyon ağırlıklı toplu antrenmanlar ve sezon öncesi eğitim çalışmarımız olacaktır.

KAMP VE ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL OLACAK?

Eğitim toplantıları ve antremanlar bu süreçte yapılabilecek olanlardır. Pandemi nedeniyle, kamp ve seminer gibi toplu konaklamalı organizasyon bugünkü duruma göre düşünülmemektedir.

YENİ SEZON İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

MHK’nin misyonu, genç hakemlere önem vermektedir. Bu düşünce görev yaptığımız dönemde birçok genç hakemlerimize yatırım yaptık. Bizler bu genç hakemlere inanıyor ve güveniyoruz. Yeni isimleri futbolumuza kazandırmak en büyük arzumuzdur. Kulüplerimizin hoş görüsü ve spor basınımızın katkı ve desteği bu genç hakemlerimizi futbolumuza kazandıracağımıza inanıyoruz. Yeni sezonda; geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu desteği göreceğimize inanıyoruz. MHK başkanlığımız döneminde geleceğin cesur, adil ve güvenilir vizyon sahibi hakemlerini yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günü değil önümüzdeki yılların planlarını yapıyoruz. Hakemler olarak yeni sezonda saygı ve hoşgörü bekliyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu