GenelKıbrısManşetSpor

Haklar

Kadınlar ve erkekler eşdeğer mi?

Kadınlar ve erkekler eşdeğer mi? Pek’âlâ tabiî; Hatta bilirsiniz; Hanımefendiler hem zihinsel, hem duygusal, hem de yerine göre de annelik içgüdüsüyle fiziksel yönden daha güçlü ve de farklı. Rivâyete göre omuzlarında gezinen dokuz adet şeytana hükmeden dişi varlıklar. Erkekler ise omuzlarındaki bir şeytana bile hükmedemez ki kuvvetle ihtimâl ‘şeytana uyma’ işi de buradan gelir.
Neyse, “Kadın Hakları” diye bas bas bağıran birkaç feminist dostumuz var. “Yaşşayın vallahi, erkek haklarını dillendiren yok” deriz biz de hep. ‘Erkekler ağlamaz, askere gider, sünnet olur, evin direğidir, para kazanır ve eve harcamak zorundadır, otobüste ayakta gider, kalkar sandalyesini verir, kapıyı açar, yemeğin hesabını öder, soğuktan donsa bile hırkasını çıkarır ve hanımına verir’. Özetle elini önce taşın altına sokar ve de nice nice zorluklara göğüs gerer.
Ya hanımefendiler n’apar? Onu da kadın hakçı’lardan sıklıkla duyuyoruz. Sonuç mu? Sadece ‘Kadın veya Erkek Hakları’ yok oysa, olmamalı da. “Çocuk Hakları” diye bir gündem var artık. Bu da ‘İnsan Hakları’ içerisinde yer almalı.
Bu haklar aynen şöyle; “Çocuğun şiddet ve ihmâlden korunma-kollanma hakkı… Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı… Eğitim alma hakkı… Dinlenme hakkı… İfâde ve düşünce özgürlüğü hakkı… Saygı ve sevgi görme hakkı… Hata yapma hakkı… Sağlık kontrolü hakkı… Özel bakım alma hakkı… Sosyal aktivitelere katılma hakkı… Sağlıklı beslenme hakkı ve oyun oynama hakkı” olarak belirtiliyor.
Barça’nın sırtında logosunu bulundurduğu Unicef’in konularını çoktan geçtik. Hiç olmazsa yardıma muhtaç bebeler için artık spor kulüplerimiz de sosyal sorumluluk işlerine girerler. Bu çocuklar hepimizin! Özellikle SOS üzerinden canla-başla mesai veren sadece Ahmet Akarsu Müdür, Bora Liman Hoca, diğer değerli yetkililer ve annelerle sürdürülebilir bir yapıyı korumamız mümkün değil.
Destek vermek lâzım a dostlar. ‘Yabancı bir futbolcu ederiyle’ birçok bebemizin en azından eğitim alma hakkı yerine getirilir. En azından spor eğitimine katkıda bulunabiliriz. “Sesimi duyun, ben de varım” diyen bebeler yardım elimizi bekliyorlar. Yardım edenler için Allah razı olsun ve de kabul etsin inşâAllah.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu