GenelKıbrısManşetSiyaset

Haklı çıktık!

22 Temmuz da “Öyle bir şey olsa duyururduk” diyerek KIB-TEK’in Başbakanlık’a bağlanacağına ilişkin haberimizi yalanlayan Başbakan Üstel, söz konusu açıklamasının üzerinden 3 gün geçtikten sonra ‘öyle bir şey olduğunu’ duyurdu

22 Temmuz da “Öyle bir şey olsa duyururduk” diyerek KIB-TEK’in Başbakanlık’a bağlanacağına ilişkin haberimizi yalanlayan Başbakan Üstel, söz konusu açıklamasının üzerinden 3 gün geçtikten sonra ‘öyle bir şey olduğunu’ duyurdu

“Halkın mağdur olmasına ve sıkıntı yaşanmasına neden olanlardan hesap soracağım”

“ÖYLE BİR ŞEY OLSA DUYURURDUK” DEMİŞTİ

GIYNIK Gazetesi’nin 22 Temmuz’da ‘Üstel de Atun’u görevden alamadı’ başlıklı manşetinde; Kıb-Tek’te yaşanan olumsuz gelişmeler, elektrik kesintileri ve akaryakıt kriziyle ilgili yaptığı açıklamalarda, Maliye Bakanı Sunat Atun’u hedef gösteren Başbakan Ünal Üstel’in Atun’u görevden almak için TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile uzun saatler süren bir toplantı gerçekleştirdiği ve Üstel’in Atun’un görevine devam etmesi konusunda ikna edildiği ortaya çıkmıştı. Başbakan Ünal Üstel’in Sunat Atun’u görevden alamayınca, Atun’un elinden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun idaresini aldığı GIYNIK Gazetesi tarafından 22 Temmuz günü açıklanmıştı. Aynı gün Yenidüzen Gazetesi’ne açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel, KIB-TEK’in Başbakanlık’a bağlanacağına ilişkin manşet haberimizi ‘yalanlayarak’, “Öyle bir şey olsa duyururduk” demişti.

“GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE”

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Başbakanlığa bağlandı. Yaşanan gelişmeler sonrasında görülen lüzum üzerine Kıb-Tek’in Başbakanlığa bağlandığını açıklayan Üstel, halkın mağdur olmasına ve sıkıntı yaşanmasına neden olanlardan hesap soracağını, Kıb-Tek’in etkin, düzgün ve hesap verebilir şekilde kesintisiz enerji arzı sağlaması için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını kaydetti.

“SORUŞTURMA VE ARAŞTIRMA SÜRÜYOR”

Üstel, kurumun son dönemde yaşadığı yakıt krizleriyle ilgili talimatıyla soruşturma başlatıldığını anımsatarak, soruşturma ve araştırmaların devam ettiğini kaydetti. Başbakan Üstel, yakıt temininde ihmalin olması ya da görev suiistimali ortaya çıkması noktasında hesap sorulacağını vurguladı. Üstel, “Her ne isterse olsun son dönemde halkımızın mağdur olmasına ve sıkıntı yaşanmasına neden olanlardan hesap soracağım. Elektrik Kurumu’nun etkin, düzgün ve hesap verebilir bir şekilde kesintisiz enerji arzı sağlaması için gerekli her türlü tedbiri alacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu