KıbrısManşet

HAKSEN: Asgari Ücreti Değil Döviz Kurunu Sabitleyin

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, son yapılan akaryakıt zammına tepki gösterdi.

HAKSEN: “Hayat Pahalılığı Ödemelerini Değil Zamları Dondurun, Asgari Ücreti Değil Döviz Kurunu Sabitleyin

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, son yapılan akaryakıt zammına tepki gösterdi. Akaryakıta yapılan zammın bir çok maliyetin artması anlamına geldiğini kaydeden Büyükoğlu, halkın krizin faturasını haddinden fazla ödediğine dikkat çekti. Büyükoğlu hükümete “Hayat Pahalılığı ödemelerini değil zamları dondurun, asgari ücreti değil döviz kurunu sabitleyin. Çünkü bu halkın artık ne gücü ne de sabrı kalmamıştır” dedi.

HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu’nun açıklaması şöyle:

Akaryakıta yapılan son zam ile, dayanma gücü kalmayan halkımıza bir darbe daha vurulmuştur. Söz konusu zammın başka bir çok maliyetin de artması anlamına gelmekte olduğu herkesin malumudur. Oysa halkımız krizin faturasını bugüne kadar fazlasıyla ödemiştir. Pandeminin etkileri halen devam etmekte, TL’nin değer kaybı tüm hızıyla sürmektedir.

Hükümete açık çağrımızdır; Hayat Pahalılığı ödemelerini değil zamları dondurun, asgari ücreti değil döviz kurunu sabitleyin. Ultrazengin kesime uygulanacak servet vergisi ile kaynak yaratarak, borç içindeki küçük esnafa, ailesini geçindiremeyen asgari ücretliye destek olun. Çünkü bu halkın artık faturayı ödemeye ne gücü, ne de sabrı kalmamıştır.

HAKSEN BASIN BÜROSU

Diğer Haberler

Başa dön tuşu