KıbrısManşet

HAKSEN: Ayrıcalıklı Kesimlerin Elektrik Harcamaları İnsanımıza Ödettiriliyor

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, elektriğe yapılan fahiş zamma tepki göstererek, “Artık biraz da ayrıcalıklı kesimler elini taşın altına koymalıdır. Halkımız hiçbir kumarhanenin, hiçbir otelin elektrik faturasını ödemek zorunda değildir” dedi.

HAKSEN: “Ayrıcalıklı Kesimlerin Elektrik Harcamaları İnsanımıza Ödettiriliyor, Fatura Kurumu Batıranlara Değil, Halkımıza Kesiliyor”

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, elektriğe yapılan fahiş zamma tepki göstererek, “Artık biraz da ayrıcalıklı kesimler elini taşın altına koymalıdır. Halkımız hiçbir kumarhanenin, hiçbir otelin elektrik faturasını ödemek zorunda değildir” dedi.


Elektrik borcunu yıllardır ödeyen vatandaşların, bu yeni fiyatlarla borçlarını ödemesinin mümkün olmadığını kaydeden Büyükoğlu, “ne vatandaşın, ne de can çekişen sektörlerimizin bu zammın altından kalkması mümkün değildir” dedi.

Elektriğe yapılan zammın fiyatları daha da yukarı çekerek, zaten pahalılık koşullarında güçlükle ayakta kalmaya çalışan insanlarımıza büyük bir darbe daha vuracağını belirten Büyükoğlu, “Kötü yönetimle, bilinçli olarak batırdıkları kurumumuzu eninde sonunda özelleştirmek istediklerini açıklayacaklar. İşte o anda halkın KIBTEK’e sahip çıkması için, bugün KIBTEK’in halka sahip çıkması gereklidir” dedi.

Büyükoğlu açıklamasında, “Elektrik borcunu ödemeyenler, muaf tutulanlar, indirimli ödeyenler… Her şeyden önce de, bu kurumun batmasına, zarar etmesine vesile olanlar bu ağır faturayı ödemelidir” ifadelerini kullandı.

HAKSEN Başkanı Büyükoğlu’nun açıklaması şöyle:

Elektriğe yapılan fahiş zam, halkımız açısından ne kabul edilebilir, ne de ödenebilir bir zam değildir. Ne vatandaşın, ne de can çekişen sektörlerimizin bu zammın altından kalkması olası görünmemektedir. Elektriğe yapılan zam, her alanda fiyatları daha da yukarı çekerek, zaten pahalılık koşullarında güçlükle ayakta kalmaya çalışan insanlarımıza büyük bir darbe daha vuracaktır.

KIBTEK halkımızın elinde kalan en önemli değerlerimizden biridir. Gel gelelim, yıllardır kimisi bilinçli, kimisi beceriksizlikten kaynaklı hatalarla kurumu zarar ettirenler, özelleştirme amaçları doğrultusunda vatandaşı kendi kurumundan soğutmayı, maalesef ki başarmışlardır. Nihai plan olan özelleştirme için, kurumu önce hizmet veremez duruma getirenler, şimdi de üst üste zamlarla halkla kurumun arasını açmayı amaçlamaktadırlar.

Hal böyleyken, kötü yönetimle batırdıkları elektrik kurumumuzun özelleştirilmesi için eninde sonunda adım atılacağı kesindir. İşte o anda insanımızın KIBTEK’e sahip çıkması için, bugün KIBTEK insanımıza sahip çıkmak zorundadır. İnsanlarımızın bu hayat pahalılığında, elektriğe yapılan bu fahiş zammın altından kalkabilmesi mümkün değildir. Kurumun düşürüldüğü durum, faturasını düzenli ödeyen vatandaşımızı daha ağır fatura yükünün altında bırakarak çözülemez. Elektrik borcunu ödemeyenler, muaf tutulanlar, indirimli ödeyenler… Artık biraz da bu ayrıcalıklı kesimler elini taşın altına koymalıdır. Halkımız hiçbir kumarhanenin, hiçbir otelin elektrik borcunu ödemek zorunda değildir. Her şeyden önce de, bu kurumun batmasına, zarar etmesine vesile olan herkes bu ağır faturayı ödemelidir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu