KıbrısManşetToplum

HAKSEN’den Mücadele Çağrısı: “Hedefleri Göç Dalgası, Yoksullaştırmak ve Çaresiz Bırakmak. Direnerek Bu Oyunu Bozacağız”

Büyükoğlu, HAKSEN’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikanın, önümüzdeki hafta kitlesel eylem ve grevlere başlayacağını belirterek, halkı kitlesel eylemlere katılmaya ve sokak mücadelesini güçlendirmeye çağırdı

HAKSEN’den Mücadele Çağrısı: “Hedefleri Göç Dalgası, Yoksullaştırmak ve Çaresiz Bırakmak. Direnerek Bu Oyunu Bozacağız”

 

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, ekonomide halkın yaşamını rahatlatacak tüm talepler görmezden gelinirken, ayrıcalıklı kesimlerin talepleriyle yapılan fiyat artışlarına tepki gösterdi. Hükümetin “Halk nasıl olsa örgütsüz, elleri mahkum kabullenecekler” düşüncesiyle zam üstüne zam yaptığını kaydeden Büyükoğlu, ortaya çıkan tabloda ülkeyi yönetenlerin niyetiyle ilgili ciddi soru işaretleri oluştuğunu belirtti.

 

Büyükoğlu’nun açıklamasında “Halkımızın bu adada iyi bir gelecek kurması değil, en temel şekilde hayatta kalmasının koşulları dahi ortadan kaldırılıyor. Çok sayıda gencimiz adadan ayrılmanın planlarını yapıyor. Ekonomiye dair halka nefes aldıracak hiçbir talebimiz karşılık bulmuyor. Oysa birkaç tane tekel, ekonomiyi de hükümeti de parmağında oynatıyor. Görülüyor ki amaç halkımızı göç ettirmek, kalan insanımızı da yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum etmek. Coğrafyamızda birçok ülkede, toplumların daha kolay yönetilmesi için izlenen yol bu olmuştur. Biz bu filmi çok gördük. Ancak sonuna kadar direnerek, bu oyunu bozmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Büyükoğlu, HAKSEN’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikanın, önümüzdeki hafta kitlesel eylem ve grevlere başlayacağını belirterek, halkı kitlesel eylemlere katılmaya ve sokak mücadelesini güçlendirmeye çağırdı.

 

Bir süre önce ekonomiye dair taleplerini Başbakanlığa yazılı olarak sunduklarını kaydeden Büyükoğlu, söz konusu metnin içerisinde ‘akaryakıt zammının geri alınması, büyük sermayeden düzgün bir şekilde vergi toplanması ve muafiyetlerin yeniden düzenlenmesi, ultra zenginlerden servet vergisi alınarak gerekli yerlere harcanması, asgari ücret en düşük kamu maaşına sabitlenerek, özel sektör çalışanlarının da hayat pahalılığı ödeneğinden yararlanmasının önü açılması, hayat pahalılığı ödeneğinin 2 ayda bir güncellenecek şekilde yeniden düzenlenmesi gibi taleplerin bulunduğunu hatırlattı.

 

Büyükoğlu, hükümetin emekçilerin yaşamını kolaylaştıracak bu talepleri dikkate almak bir yana dursun, zamlara tam gaz devam ettiğini belirterek, sendikaların “hükümet kendine gelene kadar her türlü mücadeleyi vermeye kararlı olduğunu, halkın da beklentisinin bu yönde olduğunu” kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu