GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

“Haksız eleştiriler ülke ekonomisine zarar veriyor”

İçişleri Eski Bakanı ve UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, Emlakçılar yasası üzerinden yapılan tartışmalara açıklık getirdi

İçişleri Eski Bakanı ve UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, Emlakçılar yasası üzerinden yapılan tartışmalara açıklık getirdi:

“SUÇ ÜNİVERSİTELERİN VE EMLAK SEKTÖRÜNÜN ÜZERİNE ATILIYOR”
Emlak, turizm, yükseköğrenim gibi ülkemiz açısından lokomotif olarak adlandırılabilecek önemli ekonomik alanlar olduğuna işaret eden Ziya Öztürkler, yapılan çalışmalar sırasında en büyük hatanın bu alanlarda yapılan haksız eleştiriler olduğunu, bunun da ülkeye zarar verdiğini belirtti. “Ülkedeki mafyalaşma, suçların artması konusunda bir bakıyorsunuz suçlu üniversitelerimiz gibi imaj yaratılıyor. Bir bakıyorsunuz emlak alanını da bu yaklaşımla eleştiriyoruz. Ortaya çıkan aksaklıklar üzerinden kendi imajımızı zedeleyecek bir yaklaşım doğru değildir” dedi.

“YASAL DÜZENLEMEYİ ACİLEN HAYATA GEÇİRMELİYİZ”
 Hem Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasa Tasarısı, hem de Yabancıların Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasa Tasarısı üzerinde çeşitli tartışmaların olduğunu, devamlı surette beyanatların verildiğini ifade eden Öztürkler, “Bu hassas konularda yapılması gereken bu iki yasayı meclisten geçirmektir. Biz görevden ayrılmadan önce bu hususlarda savcılık görüşlerini alarak yasa çalışmalarını başlatmıştık. Burada devlette devamlılık vardır. Yasa tasarılarında bazı düzenlemeler yapılarak ilerlenmelidir” dedi.

“SATIŞ SÖZLEŞMELERİYLE İLGİLİ ÖNLEM ALINMALI”
“Sıkıntı yaşanan konuların başında; devletin kontrolü dışında satış sözleşmelerinin bireysel yöntemlerle yapılması, kayıt altına alınmaması, devlete vergi konusunda sıkıntılar yaşanıyor olmasıydı” diyen Öztürkler, “Kontrolsüz satış olmaması adına Emlakçılar Kayıt ve İşlemleri Yasa Tasarısı içerisinde yapılan düzenlemelerle, satış sözleşmelerinin bir yıl içerisinde tapuya kaydının yapılması, eğer tapuya kayıt yapılmamışsa bir yıl içerisinde satış sözleşmesinin elden çıkartılması, bunlar olmuyor ve yasalar çerçevesinde devletin kaydına girmiyorsa satış sözleşmelerinin geçersiz olduğu noktasında yapılan çalışmalar vardır” diyerek, “Burada esas hedef satış sözleşmelerinin kısa vadede kayıt altına alınarak, devletin kontrolüne girmesidir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu