KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Hala işin ciddiyetini idrak etmiş değiliz

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine baktığım zaman geride bıraktığımız hafta içinde rekor vaka sayısına ulaşıldığını görebiliyoruz. Dün ve bugün itibariyle ise toplam da 950 Yeni Yerel Vaka saptanmıştır…. Bu olumsuzluk bir rekordur

Hala işin ciddiyetini idrak etmiş değiliz.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine baktığım zaman geride bıraktığımız hafta içinde rekor vaka sayısına ulaşıldığını görebiliyoruz. Dün ve bugün itibariyle ise toplam da 950 Yeni Yerel Vaka saptanmıştır…. Bu olumsuzluk bir rekordur.

Bütün uyarılara ve somut göstergelere rağmen maalesef yılbaşı kutlamaları hafta boyunca hatta Aralık ayı boyunca devam etti. Buna ilaveten bir de seçim propagandası kapsamında yapılan  toplantılar yeni varyasyon Omicron ile birleştiğinde öyle gösteriyor ki  Ocak ve Şubat ayları hepimiz için çok zor bir zaman aralığı olacak. Nitekim yukarıda sıraladığım nedenlerden ötürü istisnasız  hepimizin çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

Aksi takdirde bugün 200’lü ve 300’lü vaka rakamları gördüğümüz şu günlerde  bunun ikiye ve hatta üçe katlanması durumuyla karşı karşıya geleceğimiz çok açıktır.

Dünyada birçok ülkede yeni kısıtlamalar gündeme geldiği hepimizin malumu.

Örneğin Amerika’da bazı eyaletler yine kapandı!! Avrupa’da yılbaşından sonra birçok ülkede kapanma söz konusu…

Ki İngiltere bunların başında gelir.

Hollanda kapandı.

Ve daha birçok ülkede kapanmayla karşı karşıya geldi.

Lakin bizim vaka sayıları da artsa dahi,nitekim artıyor  bu vakitten sonra kapanma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Zira kapanabilecek bir ekonomik gücümüz yok.

Yani böylesi bir kapanmanın ağırlığını ülke olarak taşıyamayız.Ki hepimiz bunun idraki içindeyiz.. O halde yapmamız gerekenler var. Ve bunları artık hepimiz biliyoruz.

Klasikleşti ama bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır. Maske,mesafe,hijyen üçlüsü  bu sürecin olmazsa olmazları arasındadır.

Ve elbette aşı.

Aşının süreci olumlu yönde etkilediği tıp çevrelerinde de doğrulanıyor. Lakin buna rağmen aşıyı reddeden bir kesim olduğunu biliyoruz..

Ve bugün yeni yılın ilk günü. 2021,2020’den çok daha zor bir yıl oldu. Umarım ki 2022 birçok sorunu geride bıraktığımız bir yıl olur.

Hepimize sağlık ve huzur getiren bir yıl yaşama

Diğer Haberler

Başa dön tuşu