EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Halk anlamak istiyor

Hem CTP’nin hem de HP’nin iddialı bir şekilde dillendirdikleri konuların altını elle tutulur gözle görülür dayanaklarla doldurmaları gerekiyor

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 23 Ocak seçimlerinden sonra CTP’nin iktidar olacağını söyledi ve bu ülkede Euro’ya geçiş meselesini konuşacaklarını belirtti.

Sanırım Sayın Erhürman’ın bu açıklamaları halk arasında “CTP bizi Euro’ya geçirecek” olarak algılandı.

Ki bu konu ilerde hem Genel Başkan Tufan Erhürman’ı hem de CTP’yi çok zor duruma sokar. Dolayısıyla bu sadece bir öngörü.

“Konuşacağız” kısmı yapacağız anlamına da gelmiyor.. Yani konuşulur, tartışılır, koşullar görüşülür vs vs..

Bunun somut bir tarafı bugün için yok.

Yani şu an için altı boş.

Ha bu bağlamda Euro’ya geçiş konusunun dillendirilmesi hayli önemlidir, zira bu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu bakımdan gündeme gelmesi son derece olumludur.

Konunun teknik ve yasal boyutunun yanında siyasi tarafının da tartışılması elbette mümkündür.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay’a bakıyorum, Sayın Özersay  KTTO ziyaretinde, ülke ekonomisinin lafla, fantezilerle ayağa kalkamayacağına dikkat çekiyor. Kudret Özersay, ülke ekonomisini, lafla ayağa kaldırmanın mümkün olmadığını, bunun için önce ayakları yere basan ekonomi politikalarının ortaya konulması gerektiğini belirtiyor.

Özersay, Halkın Partisi olarak son zamanlarda ortaya koydukları fikirlerle, ayağa kalkabilecek bir ekonomi yaratabileceklerine de dikkat çekiyor.

Özersay döviz girişi sağlanırsa maliyenin gelirlerinin artacağını da söylüyor.

Şimdi bu tespitler doğru mu?

Elbette doğru..

Lafla fantezi ile boş konuşmalar yaparak ekonomiyi ayağa kaldırmak elbette mümkün değil. Sayın Özersay’ın ayakları yere basan ekonomi söylemine de aynen katılıyorum.

Bunlar doğru tespitler.

Lakin son zamanlarda HP olarak ortaya koydukları fikirler üzerinden ekonominin ayağa kaldırılabileceği kısmını ben anlamadım. Belki HP’nin bu yöndeki politikalarını görmediğimden mütevellit bunu idrak etmemiş olabilirim, belki de HP’nin bu anlamda bugüne kadar ortaya koyduğu bir politikaya tanıklık etmediğimden ötürü bunu anlamamış olabilirim. Dolayısıyla Halkın Partisinin net bir şekilde ekonomi politikalarının neleri öngördüğünü halka izah etmesi gerekiyor. Yoksa ülkeye döviz girdisi sağlanırsa maliyenin gelirleri de artar söylemi veyahut mantığı, bugün üç aşağı beş yukarı herkesin bildiği bir gerçektir. Burada önemli olan bu döviz girdisinin sağlanması için öngörülen politikaların ne olduğudur. Bunun izah edilmesi gerekiyor.

Somut göstergelerle.

Kısacası hem CTP’nin hem de HP’nin iddialı bir şekilde dillendirdikleri konuların altını elle tutulur gözle görülür dayanaklarla doldurmaları gerekiyor.

“Euro’ya geçişi konuşacağız”

Peki nasıl olacak?

Bunun için gerekli koşullar nasıl oluşturulacak vs gibi bilgilerin de paylaşılması gerekiyor.

Yoksa Euro’ya geçişi herkes konuşabilir.

Burada esas olan, bunun ne denli mümkün olup olmayacağını halkın anlamasını sağlamaktır.

“ Ayakları yere basan bir ekonomi tesis edeceğiz”

Peki nasıl?

Neleri öngörüyorsunuz?

Bu konuda verebileceğiniz bir referansınız var mı?

Kimlerle çalışacaksınız?

Kadrolarınız bunun için yeterli mi?

Gibi birçok konuyu halkla paylaşmanız gerekiyor. Yoksa Sayın Özersay’ın da dediği gibi lafla lakırdı ile olmuyor bu işler…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu