GenelKıbrısManşet

“Halk bu suçlara endişe içinde bakıyor”

DEVRİM DEMİR

Eşinin mutfak dolabında sakladığı ziynet eşyaları ile 8 bin TL nakit parayı alan 48 yaşındaki İsmail Arar 18 ay hapse mahkûm etti, mahkeme suçun ciddiyetine vurgu yaptı

Tepebaşında Haziran ayında eşinin sakladığı ziynet eşyalarını borçlarını ödemek için çaldıktan sonra evini ateşe vererek yangın çıkaran İsmail Arar’a mahkeme acımadı.

“Kasten yangın çıkarmak” ve “Kasti hasar” suçlarından Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Arar, oy birliği ile 18 ay hapse mahkûm oldu.
Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya okudu.

SOYGUN SÜSÜ VERİP SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ…

Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya, suçun 1 Haziran tarihinde Tepebaşı köyünde işlendiğini anımsattı. Eşinin ait eşyaları çalıp, olaya soygun süsü vermek için evini ateşe veren sanık İsmail Arar’ın tespit edilerek, tutuklandıktan sonra suçunu itiraf ettiğini kaydeden Ozankaya, çalınan altınların da sanık tarafından bir kuyumcuya satıldığını söyledi.

SUÇLARIN CEZADA ÖMÜR BOYU HAPİSLİĞİ VAR…

Ozankaya, sanık Arar’ın işlediği suçlara dikkati çekerek ‘Kasten yangın çıkarma’ suçunun yasada ağır bir suç olduğunu ve ömür boyu hapis cezası gerektirdiğini, ‘Kasti hasar’ suçunun da 3 yıla kadar hapisliği olduğunu belirtti. Kişilerin mal varlıklarına yönelik işlenen suçlara mahkemelerin hoş görü ile yaklaşmadığını kaydeden Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya, korku yaratan bu tür suçların mahsun insanlara zarar verdiğini ve halkın bu tür suçlara endişe içinde baktığını dile getirdi. Sanığın hafifletici nedenlerine bakıldığında bu suçu bir çeşit buhran ve psikolojik sorunlar altında işlediğini ancak böylesi ağır bir suçu kimsenin işlemeye hakkı olmadığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu