EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Halk ‘geçim’ siyasiler ‘seçim’ derdinde

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 25 Haziran 2023 tarihinde 1 milletvekili için ara seçim yapılmasını onayladı. Bu ara seçimin vakit ve nakit kaybı olduğunu vurgulayan vatandaş ise sandığa gitmeyi düşünmüyor

VATANDAŞLAR ARA SEÇİME KARŞI

Günden güne döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası ile birlikte ülke ekonomisi de ciddi şekilde daralırken, halkın alım gücü de TL ile birlikte her gün biraz daha eriyor. Ülkedeki siyasi yapı ise halkın sorunlarına çare üretmek yerine bugünlerde 1 milletvekili için seçim yapmanın peşine düşmüş durumda. Siyasilerin ‘koltuk derdinde’ olduğunu savunan vatandaşlar, “1 vekil için ülkeyi seçim yasaklarıyla uğraştırmak, tüm ülkeyi seçim atmosferine sokmak yerine erken seçime gidilsin ve halkın iradesi güncellensin ve halk iradesi sandığa yansısın” görüşünde.

ÜSTEL: GENEL SEÇİM 2027’DE YAPILACAK

Başbakan Ünal Üstel, 49 tane milletvekilinin halkın iradesiyle Meclis Genel Kurulu’nda olduğunu belirtti. “Bizi halk seçti” diyen Üstel, geldikleri günden beri istikrar sağlamak hedefinde olduklarını kaydetti. Hükümetin yaptıklarının ortada olduğunu kaydeden Üstel, istikrarlı bir hükümet olmak için çalıştıklarını söyledi. UBP’nin hiçbir zaman erken seçimden kaçmadığını ancak birileri istedi diye erken seçime gitmeyeceklerini kaydeden Üstel, seçimin 2027 yılında yapılacağını söyledi.

ERHÜRMAN: İSTİKRAR KELİMESİNİ ARTIK KULLANMAYINIZ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Anayasa’yı birlikte deleceksek biz hazırız” söylemini eleştirdi. “Bu kadar sene hocalık yaptım kimseyi böyle azarlamadım” ifadelerini kullanan Erhürman, öğrencilerinin yasama ile yürütmenin ayrımını bildiğini kaydetti. UBP-DP-YDP hükümetinin icraatlarının belli olduğu için bunları konuştuklarını ifade eden Erhürman, “Bari ‘istikrar’ kelimesini artık kullanmayın… Çaput ettiniz, paçavra ettiniz” dedi. Erhürman, erken seçime gidildiğinde halkın yine UBP’yi seçmesi durumunda buna saygılı olacaklarını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu