KıbrısManşetSiyaset

Halk geçinemiyor paralel evrende ise bayram havası

Fiyatlar gerekli gereksiz bir şekilde yukarıya doğru gidiyor. Dün aldığınız bir ürünü yarın aynı fiyata almanız mümkün değil

Halkın en büyük derdi hayat pahalılığı.

Geçtiğimiz hafta süte bir zam daha geldş.1 litre KOOP sütün fiyatına 4 TL zam yapıldı.

Yani  %21.33 oranında fiyatı arttı.

Yeni fiyatlara göre, 1 lt süt fiyatı 22.75 TL, yarım yağlı süt 22.75, yağsız süt 23 TL ve laktozsuz süt ise 25.90 TL’ye yükseldi.

Koop krema 1000 ml 42 TL, Koop 1000 ml keçi sütü 34.25 TL ve 1000 ml pastörize yağlı süt 22.75 TL’ye alıcı arayacak.

Yarın domino etkisi yoğurt ve hellim, beyaz peynire de yansıyacak.

Akaryakıtta durum malum. Dünya piyasası deyip deyip roket hızıyla sürekli yukarı doğru seyreden bir artış söz konusu. Geçtiğimiz hafta akaryakıtta olması gereken indirim pas geçildi. Başbakan Ünal Üstel ise kamuda çalışanlara verdiğimiz  sözü tuttuk dedi ve  bareme göre 200-800 TL brüt artış yapıldığını açıkladı.

Öyle ya Kıbrıs’ın kuzeyinde sadece kamu var. Piyasa çok açık ki denetimden yoksun.

Fiyatlar gerekli gereksiz bir şekilde yukarıya doğru gidiyor. Dün aldığınız bir ürünü yarın aynı fiyata almanız mümkün değil.

Ne denetleyen var ne arayıp soran!

Geçim sorunu katlanarak büyürken, devletimize itibar olsun diye külliye  inşaatına başlandı. Dosta düşmana göstereceğiz devletimizin ihtişamını.

Küme küme itibar yağacak gökten.

Ülkeyi çirkef götürürken itibar nasıl olurmuş dünya alem görecek. Bu arada Kıbrıslı Ruma da gösterdik zaten otoritemizi.

Öyle yağma yok.

Her gün yüzlerce insanın gezip görüntü paylaştığı bölgelerde, uyduların kolunuzdaki saatin kaç olduğunu gösteren teknolojiye sahip olduğu bir yüzyılda fotoğraf çekti diye askeri bölgedir deyip  bu fotoğrafları çekemezsin yasağı ile tutukladık ve yargıladık onu. Hapis cezası aldı gafil.

Dışişleri Bakanı Tahsin Bey de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu kürsüsünden yaptığı “bağımsız Kıbrıs” çağrısına ilişkin, “Erdoğan gibi bir liderin BM Genel Kurulu gibi bir ortamda böyle bir çağrı yapması bizlerde bayram etkisi yaptığını söyledi..

İnsanlar geçim derdindeyken bu bayram etkisi nerede hissedildiyse artık bilmiyorum ama bağımsız Kıbrıs ifadesi Kıbrıs’ın içinde bulunduğu gerçek durumla örtüşmedi, hatta çelişti.  Elbette Sayın Erdoğan’ın bu çağrısı son derece önemli.

Ve fakat  bu çağrının altı boş ve temelden yoksun. Dolayısıyla Tahsin Bey’in bayram havasını bozmak istemem ama Sayın Erdoğan bu çağrıyı yaparken bunun hiçbir zaman mümkün olamayacağını da çok çok iyi biliyordu..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu