EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Halk gerçekleri görüyor

Hükümetin tek vizyonunun Türkiye’den para koparmak ve seçim döneminde bunu halka pazarlamaya çalışmak olduğunu kaydeden Erhürman, Meclis kürsüsünden hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu

Hükümetin tek vizyonunun Türkiye’den para koparmak ve seçim döneminde bunu halka pazarlamaya çalışmak olduğunu kaydeden Erhürman, Meclis kürsüsünden hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu

“BU VİZYONDAN VAZGEÇİN”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’yle olan ilişkilerin sadece para koparma eksenine oturtulduğu için tarihin en kötü dönemini yaşadığını söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Tufan Erhürman, hükümete “Bu vizyondan artık vazgeçin” çağrısında bulundu. Bütçeye 560 milyon TL ek kaynak geldiğinin doğru olduğunu ancak bu paranın AKSA’ya gittiğinin daha da doğru olduğunu vurgulayan Erhürman, “Şimdi yeni bir protokol imzalandı ve 1 milyar 97 milyon TL geleceği öğrenildi. Bu paranın 900 milyon TL’si ise, sizin bile isteye zarara uğrattığınız kurumun AKSA’ya olan borçlarını ödemek için geliyor. Artık bu döngü halka anlatabileceğiniz bir döngü değil” dedi.

“YARATTIĞINIZ DÜZEN BALON GİBİ PATLADI”

Erhürman hükümete; “Yarattığınız düzen artık balon gibi patladı. Herkes farkındadır olan bitenin. Vazgeçin bu sevdadan” diye seslendi. Protokollerde yapılan katkı paylarına bakıldığı zaman, bu rakamların TL kullanımı nedeniyle uğratılan zararları bile karşılayacaklar rakamlar olmadığına dikkat çeken Erhürman, “TC ile ilişkileri para koparma eksenine oturttuğunuz için bu ilişkiler tarihinin en kötü dönemine geldi” dedi.

“PARA GELDİĞİ GİBİ AKSA’YA GİDECEK”

Yapılacak olan ödeme karşılığında AKSA’ya ne taahhüt edildiğini sorgulayan Erhürman, bu taahhüttün AKSA ile olan sözleşmenin uzatılması mı olduğunu sordu. Ekim 2021’den beridir KIB-TEK’in aralıksız bir şekilde zarara uğratıldığını vurgulayan Erhürman, paranın geldiği gibi borç ödeme amacıyla AKSA’ya aktarıldığını, hükümetin de bu noktada ulak görevi gördüğünü belirtti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu