ManşetTürkiye

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’dan skandal açıklama

Halk TV ekranlarında yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programında konuşan Ayşenur Arslan, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na ilişkin iddialarda bulundu.

Halk TV ekranlarında yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programında konuşan Ayşenur Arslan, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na ilişkin iddialarda bulundu.

Arslan açıklamasında, “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu” dedi. Arslan’ın skandal açıklamasına ise birçok tepki geldi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK’TEN ARSLAN’A TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Arslan’ın skandal açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, “Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır…” dedi.

Çelik açıklamalarının devamında, “Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.” diyerek, katliam şebekesi EOKA’ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliyedir. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü’nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.”

RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan’ın skandal açıklamasıyla ilgili harekete geçildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şahin, “Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

TATAR: TMT, KIBRIS TÜRK HALKININ BAĞRINDAN DOĞAN BİR DİRENİŞ ÖRGÜTÜDÜR

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, dün akşamki programda TMT için skandal ifadelerde bulundu, bu ifadelere bir tepki de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldi.

Veli Koreli: Şahsınızı ihanet tarihinin kirli sayfalarına uğurluyoruz

 

VELİ KORELİ: ŞAHSINIZI İHANET TARİHİNİN KİRLİ SAYFALARINA UĞURLUYORUZ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türkiye’de televizyon sunucusu Ayşenur Arslan’ı, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) yönelik ifadelerinden dolayı protesto etti.

Veli Koreli: Şahsınızı ihanet tarihinin kirli sayfalarına uğurluyoruz

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu